Musaca de vinete cu carne de vita este o mancare deosebita pe care o puteti pregati in orice anotimp.
Musaca de vinete cu carne de vita este o mancare deosebita pe care o puteti pregati in orice anotimp. Vinetele se taie felii cu grosimea de 1 cm, se oparesc si se aseaza pe o planseta inclinata ca sa se scurga de zeama.Dupa ce s-au scurs, sesterg cu un prosop curat, se dau prin faina, si se prajesc in ulei pe ambele parti.Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu morcovii, cartofii cruzi, ceapa calita, sare si piper si se prajeste in uleiul ramas,adaugandu-se din cand in cand supa de oase amestecata cu bulion, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba circa o ora. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, se adauga ouale si verdeata tocata si se amesteca bine. Se unge cu ulei o tava cu marginile mai inalte, se aseaza un rand de vinete, peste care se aseaza un strat de carne, apoi alt rand de vinete si se continua pana ce se epuizeaza carnea si vinetele si avand grija ca ultimul strat sa fie de vinete.Se da tava la cuptor pe timp de 30 minute, se toarna apoi peste musaca un sos preparat din bulion, supa de oase ramasa, smantana, faina ramasa, sare si piper. Rosiile setaie felii, se aseaza pe deasupra.Se da vasul cu musacaua de vinete din nou la cuptor la foc potrivit si se lasa pana ce sosul scade
Musaca de vinete cu carne de vita se serveste calda.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii