Musaca de vinete cu carne de vita este o mancare deosebita pe care o puteti pregati in orice anotimp.
Musaca de vinete cu carne de vita este o mancare deosebita pe care o puteti pregati in orice anotimp. Vinetele se taie felii cu grosimea de 1 cm, se oparesc si se aseaza pe o planseta inclinata ca sa se scurga de zeama.Dupa ce s-au scurs, sesterg cu un prosop curat, se dau prin faina, si se prajesc in ulei pe ambele parti.Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu morcovii, cartofii cruzi, ceapa calita, sare si piper si se prajeste in uleiul ramas,adaugandu-se din cand in cand supa de oase amestecata cu bulion, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba circa o ora. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, se adauga ouale si verdeata tocata si se amesteca bine. Se unge cu ulei o tava cu marginile mai inalte, se aseaza un rand de vinete, peste care se aseaza un strat de carne, apoi alt rand de vinete si se continua pana ce se epuizeaza carnea si vinetele si avand grija ca ultimul strat sa fie de vinete.Se da tava la cuptor pe timp de 30 minute, se toarna apoi peste musaca un sos preparat din bulion, supa de oase ramasa, smantana, faina ramasa, sare si piper. Rosiile setaie felii, se aseaza pe deasupra.Se da vasul cu musacaua de vinete din nou la cuptor la foc potrivit si se lasa pana ce sosul scade
Musaca de vinete cu carne de vita se serveste calda.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii