Pulpe de rata umplute

1. Scoatem grasimea si osul din partea de sus a pulpei, iar de pe langa osul care ramane, scoatem carnea astfel incat sa ramana un strat uniform de pi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Pulpe de rata umplute

Ingrediente

  • 4 pulpe de rata
  • 4 felii de sunca Praga
  • carnea de pe oasele care se scot de la pulpe
  • cateva boabe de fistic
  • 1 galbenus
  • paine alba uscata
  • lapte
  • unt
  • 2 frunze de salvie
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 4 polonice de fond de rata brun (asa zic ei in reteta
  • eu am pus la fiert grasimea si oasele de la pulpe
  • si am facut rapid o supa)
  • 2 lingurite de otet balsamic
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 telina (nu aveam)
  • unt

Mod de preparare

1. Scoatem grasimea si osul din partea de sus a pulpei, iar de pe langa osul care ramane, scoatem carnea astfel incat sa ramana un strat uniform de piele si carne, pe care sa putem sa-l rulam usor.

2. Pregatim umplutura :

Carnea scoasa de pe pulpe se prajeste impreuna cu salvia (am pus niste condimente de pui) in putin unt, apoi se adauga si sunca taiata felii,

carnea impreuna cu sunca se taie marunt sau se poate pasa cu mixerul.

3. Se amesteca cu galbenusul, fisticul taiat marunt, patrunjelul tocat, feliile de paine inmuiate in lapte si scurse:pe care o punem peste pulpe si apoi tragem usor marginile si ne pregatim de cusut.

4. Se pun in tigaie si se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc usor, apoi se pun intr-un vas care va merge la cuptor.

Sosul i

5. Intre timp, in uleiul respectiv se pun legumele taiate si se tin la cuptor cca 30 minute, sau pana cand s-au rumenit frumos.

6. Se scot pulpele si se pastreaza calde, iar sosul se paseaza si se mai pune pe foc pana se mai ingroasa, se strecoara, pulpele se taie felii si se servesc cu sos si legume.
Pofta buna!

Reteta Pulpe de rata umplute a fost propusa de crisa78 pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de rata gasiti aici:

Rata cu sos dulce acrisor,

Piept de rata cu portocale,

Rata lacuita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale
Bucataras.RO

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale Este cel mai bun tiramisu pe care l-am...

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola