Carnea se taie in asa fel incat sa se obtina un dreptunghi cu dimensiunile de aproximativ 25/30 de cm. Se mai bate cu ciocanul, se mai fasoneaza, ast
Carnea se taie in asa fel incat sa se obtina un dreptunghi cu dimensiunile de aproximativ 25/30 de cm. Se mai bate cu ciocanul, se mai fasoneaza, astfel incat sa se obtina un strat cat mai uniform de carne, in grosime de aproximativ 1 cm. Se condimenteaza cu sare si piper. Se unge carnea cu mustarul, apoi se da la frigider pentru cel putin 1 sfert de ora. Intre timp, se pregatesc legumele (se rade morcovul, se toaca ceapa, ardeiul, usturoiul etc.). Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 180 de grade Celsius.
Cei doi catei de usturoi tocati, 1 lingura de otet balsamic, 1 lingura de pasta de tomate, boiaua de ardei si 1 lingura de ulei de masline se freaca energic intr-un bol, pana se obtine o pasta.
Se pastreaza 1 lingura din aceasta pasta, restul se intinde deasupra carnii. Feliile fine de prosciutto se aseaza deasupra carnii. Se continua cu un strat de spanac dupa care e randul morcovului ras. Urmeaza un strat de ceapa tocata si unul de ardei si usturoi verde. Se preseaza cu plamele deasupra legumelor si in varf se mai pune un strat format din cascavalul ras, amestecat cu pesmetul, cimbrul uscat, sare si piper dupa gust. Se preseaza cu plamele deasupra cascavalului si se ruleaza carnea incepand din partea mai lunga a dreptunghiului, legand cu sfoara de bucatarie la fiecare 4-5 cm., obtinandu-se un cilindru indesat. Cele doua linguri de ulei de masline ramase se incing intr-un vas incapator si rulada se rumeneste in ulei pe toate partile, timp de 5 minute. Rulada se transfera intr-un vas pentru cuptor, impreuna cu grasimea din tigaie si se unge pe deasupra cu lingura de pasta de usturoi, boia, pasta de tomate etc. Se da vasul la cuptor pentru 35-40 de minute, apoi se scoate, se ridica rulada de pe fundul vasului si se adauga vinul. Vasul se acopera cu un capac sau cu folie de aluminiu si se pune la cuptor, pentru inca o ora. Dupa o ora, se scoate rulada, se aseaza pe platou si se acopera cu folie de aluminiu.
Vasul in care s-a fript rulada se aseaza pe foc, se adauga lingura de otet balsamic pastrata, la fel lingura de pasta de tomate ramasa, 1 lingura de sos worchster si se da totul in clocot, racaind orice urma rumena de pe vas. Daca e nevoie, se dilueaza cu un pic de supa de pasare (sau apa calda) daca dimpotriva, e prea lichid, se fierbe aproximativ 5 minute, pana ce se formeaza sosul. Se potriveste gustul cu zaharul brun, sare si piper, apoi sosul se strecoara printr-o sita fina si se pune in sosiera.
Se scot atele ruladei si se feliaza.
Se aseaza pe un platou alaturi de cartofi aurii, facuti in ulei de masline aromat cu usturoi sau orice alt fel de garnitura.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakespentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Comentarii