Tocanita de vitel in sos de vin cu cartofi

Curatam catofii si ii taiem patrtele. Spalam carnea. Calim ceapa,adaugam 2 linguri de pasta de ardei pus la borcan de casa. Adaugam carnea taiata cubu

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tocanita de vitel in sos de vin cu cartofi

Ingrediente

  • 1 kg jumate de muschi de vitel
  • 1 ceapa
  • 1 kg jumate de cartofi taiati cubulete
  • sare
  • piper
  • 400 ml vin rosu
  • ardei pasta la borcan
  • patrunjel verde
  • pentru salata: varza
  • smantana
  • ulei de masline
  • otet
  • zahar

Mod de preparare

Curatam catofii si ii taiem patrtele. Spalam carnea.

Calim ceapa,adaugam 2 linguri de pasta de ardei pus la borcan de casa.

Adaugam carnea taiata cubulete. Adaugam vinul.

Punem capac si lasam sa se patrunda carnea, daca mai trebuie mai completam cu apa.Punem condimentele.

Dupa 30 minute punem si cartofii cubulete peste carne.

Lasam sa se fiarba sub capa inca 30 minute, daca mai trebuie mai punem apa. La sfarsit punem patrunjelul tocat marunt.

Salata de varza:

Taiem varza cat vrem de mare. Adaugam ulei de masline. Adaugam sarea si piperul. Punem 4 linguri de smantana grasa, otet dupa gust, 2 linguri de zahar. Amestecam totul bine.
Se serveste cu salata de varza.

Pofta buna!

Reteta Tocanita de vitel in sos de vin cu cartofi a fost propusa de VERONICA pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de vitel gasiti aici:

Tocanita cu carne de vitel,

Musaca de spanac cu carne de vita ,

Bors de perisoare cu carne de vitel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc