Vitel in mantou de foi

Se decongeleaza aluatul de foi. Ciupercile uscate se inmoaie in apa calda. Se amesteca pesmetul cu branza de vaci, cubulete de ardei gras calit inaint

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie
Vitel in mantou de foi

Ingrediente

  • 400 g de foi aluat congelat
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ou
  • 3 linguri unt
  • 90 g pesmet
  • 300 g crema de branza de vaci(eu am pus branza de vaci)
  • 800 g file de vitel
  • 8 foi varza
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 200 g ciuperci champignon(eu n-am pus)
  • 1 ceapa tocata
  • 50 ml sherry sec
  • 400 ml supa de carne
  • 800 g broccoli

Mod de preparare

Se decongeleaza aluatul de foi. Ciupercile uscate se inmoaie in apa calda. Se amesteca pesmetul cu branza de vaci, cubulete de ardei gras calit inainte putin, unt, verdeata, sare, piper.

Frunzele de varza se oparesc 2 minute in apa cu sare. Se scurg. Se prajeste carnea in ulei(eu am inabusito in in apa cu vin rosu).

Se separa ouale. Foile de aluat se intind unele langa altele, usor suprapuse formand un dreptunghi (30X50 cm).

Se aseaza deasupra foile de varza, usor suprapuse. Se ung cu compozitia de branza. Se aseaza deasupra carnea, se ruleaza in varza, apoi in aluat. Eu am rulat tot odata.

Ruloul se aseaza pe o tava cu hartie de copt. Se unge cu galbenus si se coace 30-40 min in cuptorul incins la 200 grade C.

Pentru sos, se calesc in unt ciupercile tocate si ceapa. Se sting cu cherry si supa si se fierb 25 minute. Se oparesc buchetelele de broccoli in apa cu sare 8 min.
Friptura se taie felii si se serveste cu sos si broccoli. Am servit-o doar cu morcovi si broccoli si piure de cartofi.

Pofta buna!

Reteta Vitel in mantou de foi a fost propusa de VERONICA pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de vitel gasiti aici:

Antricot de vitel in staniol,

Rulouri de carne de vitel,

Rulade de vitel cu busuioc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide