Budinca de cartofi cu brinza

Se fierb cartofii curatati de coaja, se strivesc prin presa de cartofi, se pun intr-un castron si se amesteca cu untul incalzit, sarea, zaharul si lap

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 gr. cartofi
  • 2 lingurite rase faina
  • 3 oua
  • 2 linguri unt
  • ¾ pahar lapte
  • 1/2 lingurita zahar
  • 150 gr. brinza de oi framintata sau rasa
  • sare
  • pesmet

Mod de preparare

Se fierb cartofii curatati de coaja, se strivesc prin presa de cartofi, se pun intr-un castron si se amesteca cu untul incalzit, sarea, zaharul si laptele. Se adauga faina, galbenusurile, se amesteca bine, apoi se pun albusurile batute spuma. Jumatate din compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de budinca unsa si presarata cu pesmet, se presara brinza si se acopera cu cealalta jumatate. Se unge cu unt, se presara putin pesmet si se da la cuptor pina se rumeneste
Se serveste calda. Se poate servi aceasta budinca si cu sos de rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori