Se fierb cartofii curatiti in apa cu sare, cu atita apa cit sa-i acopere. Se trec fierbinti prin masina de presat sau se sfarima cu o lingura
Se fierb cartofii curatiti in
apa cu sare, cu atita apa cit sa-i acopere. Se trec
fierbinti prin masina de presat sau se sfarima cu o
lingura de lemn. Se adauga 50 g unt, laptele clocotit
si se bat bine pentru a se obtine o spuma. Se pune un galbenus si jumatate, sunca taiata marunt si albusurile batute
spuma. Se unge o forma cu unt. Se toarna compozitia,
iar pe deasupra se unge cu restul de galbenus
amestecat cu citeva picaturi de apa si se presara
restul de unt taiat bucatele. Se coace la cuptor
incins pina se rumeneste. Se poate inlocui sunca cu
umplutura de carne.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantanaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructeIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legume
Comentarii