Cartofi Bamse

Este o reteta proprie. Cartofii se fierb in apa cu sare, se racesc, si se taie felii rotunde. Cascavalul se taie felii foarte subtiri (cu aparatul de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg cartofi
  • 400 g cascaval
  • 400 g sunca presata (se poate folosi sunculita sau jambon presat)
  • 300 g smantana
  • 50 g unt
  • o legatura marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Este o reteta proprie. Cartofii se fierb in apa cu sare, se racesc, si se taie felii rotunde. Cascavalul se taie felii foarte subtiri (cu aparatul de decojit legume), sunca presata se taie si ea in felii foarte subtiri(ca la aparatul de feliat). Se face un dressing din smantana, sare, piper si mararul taiat marunt. Se unge un vas termorezistent cu unt si se aseaza cartofii taiati felii; peste acestia se toarna mai mult de jumatate din dressing; se adaoga jumatate din cascavalul taiat felii astfel incat sa acoperim toata suprafata; la fel procedam si cu intreaga cantitate de felii de sunca presata, peste care adaugam cascavalul ramas! Se incinge cuptorul si se introduce vasul la cuptor, la foc mic pana se formeaza deasupra o crusta aurie semicrocanta. Se scoate vasul de la cuptor, se portioneaza imediat cu un cutit ascutit.
Se servesc fierbinti, cu dressingul de smantana ramas deasupra. Pot fi serviti ca aperitiv cald sau ca garnitura la un fel principal usor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide