Este o reteta proprie. Cartofii se fierb in apa cu sare, se racesc, si se taie felii rotunde. Cascavalul se taie felii foarte subtiri (cu aparatul de
Este o reteta proprie. Cartofii se fierb in apa cu sare, se racesc, si se taie felii rotunde. Cascavalul se taie felii foarte subtiri (cu aparatul de decojit legume), sunca presata se taie si ea in felii foarte subtiri(ca la aparatul de feliat). Se face un dressing din smantana, sare, piper si mararul taiat marunt. Se unge un vas termorezistent cu unt si se aseaza cartofii taiati felii; peste acestia se toarna mai mult de jumatate din dressing; se adaoga jumatate din cascavalul taiat felii astfel incat sa acoperim toata suprafata; la fel procedam si cu intreaga cantitate de felii de sunca presata, peste care adaugam cascavalul ramas! Se incinge cuptorul si se introduce vasul la cuptor, la foc mic pana se formeaza deasupra o crusta aurie semicrocanta. Se scoate vasul de la cuptor, se portioneaza imediat cu un cutit ascutit.
Se servesc fierbinti, cu dressingul de smantana ramas deasupra. Pot fi serviti ca aperitiv cald sau ca garnitura la un fel principal usor.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii