Cartofii frantuzesti cu telemea se fac foarte usor. Pentru a face aceasta reteta cu cartofi trebuie sa folositi si oua, smantana si branza.
Cartofii frantuzesti cu telemea se fac foarte usor. Se spala cartofii si se pun sa fiarba in apa cu sare, acoperiti cu un capac. Dupa ce au fiert, se scot din apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se impart in felul urmator: jumatate se paseaza cu blenderul sau cu telul pentru cartofi, iar cealalta jumatate se taie rondele.
Separat se rade branza de oaie pe razatoarea mica si se amesteca cu trei oua crude. celelalte 3 oua se fierb bine.
Se unge tava cu unt, pe toata suprafata si se pune primul strat de rondele. Peste primul strat se adaug[ piureul de cartofi si branza amestecata cu ouale. Se adauga ouale fierte. Se acopera cu un alt strat de rondele, cu cascaval ras si cu smantana si se baga la cuptor.
Cartofii frantuzesti cu telemea se servesc calzi, cu smantana si branza.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryDaca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezeaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii