Cartofii frantuzesti cu telemea se fac foarte usor. Pentru a face aceasta reteta cu cartofi trebuie sa folositi si oua, smantana si branza.
Cartofii frantuzesti cu telemea se fac foarte usor. Se spala cartofii si se pun sa fiarba in apa cu sare, acoperiti cu un capac. Dupa ce au fiert, se scot din apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se impart in felul urmator: jumatate se paseaza cu blenderul sau cu telul pentru cartofi, iar cealalta jumatate se taie rondele.
Separat se rade branza de oaie pe razatoarea mica si se amesteca cu trei oua crude. celelalte 3 oua se fierb bine.
Se unge tava cu unt, pe toata suprafata si se pune primul strat de rondele. Peste primul strat se adaug[ piureul de cartofi si branza amestecata cu ouale. Se adauga ouale fierte. Se acopera cu un alt strat de rondele, cu cascaval ras si cu smantana si se baga la cuptor.
Cartofii frantuzesti cu telemea se servesc calzi, cu smantana si branza.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii