Cartofii frantuzesti cu telemea se fac foarte usor. Pentru a face aceasta reteta cu cartofi trebuie sa folositi si oua, smantana si branza.
Cartofii frantuzesti cu telemea se fac foarte usor. Se spala cartofii si se pun sa fiarba in apa cu sare, acoperiti cu un capac. Dupa ce au fiert, se scot din apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se impart in felul urmator: jumatate se paseaza cu blenderul sau cu telul pentru cartofi, iar cealalta jumatate se taie rondele.
Separat se rade branza de oaie pe razatoarea mica si se amesteca cu trei oua crude. celelalte 3 oua se fierb bine.
Se unge tava cu unt, pe toata suprafata si se pune primul strat de rondele. Peste primul strat se adaug[ piureul de cartofi si branza amestecata cu ouale. Se adauga ouale fierte. Se acopera cu un alt strat de rondele, cu cascaval ras si cu smantana si se baga la cuptor.
Cartofii frantuzesti cu telemea se servesc calzi, cu smantana si branza.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaPentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...
Ostropel de pui cu tomate si usturoiO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjelDe obicei fac mâncarea de fasole fără carne, dar pentru că am nimerit nişte afumătură mai grasă şi am avut câţiva...
Iahnie de fasole cu afumatura si carnatiPentru ca este vara, am folosit vinete albe, care mi-e imi par mai dulci si mai frumoase, si de asemenea am gasit in piata...
Musaca in stil grecescO mancare usoara, satioasa si gustoasa! Retete dietetice
Paste integrale cu carne de pui in sos de rosiiRogolah este o reteta culinara minunata de cornulete foarte fragede, umplute cu nuca si scortisoara. Cornuletele se pot umple...
Rogolah, cornulete foarte fragede1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru)...
Tort cu branza si friscaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii