Cartofi gratinati

Cartofii se fierb in coaja si se taie in rondele. Ouale se fierb tari si se taie in rondele, precum si carnatul. Slanina se feliaza si se cresteaza pe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 6 oua
  • 100 g carnat afumat
  • 100 slanina afumata
  • 50 dl smantana
  • Putin unt
  • Pesmet
  • Sare

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja si se taie in rondele. Ouale se fierb tari si se taie in rondele, precum si carnatul.

Slanina se feliaza si se cresteaza perpendicular.

Se unge un vas termorezistent si se tapeteaza cu pesmet. Se asaza un rand de cartofi, un rand de oua, carnat si se stropesc cu smantana sarata.

Se continua alternarea randurilor, ultimul rand sa fie de cartofi, se stropeste cu smantana si deasupra se asaza feliile de slanina.

Se da la cuptor incalzit dinainte si se tine pana se rumeneste slanina.

Sfatul bucatarului: smantana se poate amesteca cu cascaval ras sau cu doua galbenusuri care protejeaza cartofii sa nu devina aposi.
Alte retete de mancare recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc