Cartofii bavarezi in bere vor fi cu atat mai deliciosi, cu cat raman mai mult la rece inainte de a fi prajiti. Cele 2 tipuri de ceapa care se prajesc impreuna cu cartofii adauga un plus de aroma si savoare.
Fierbe cartofii in coaja in apa cu sare, pentru 15 de minute, pana sunt fragezi cand sunt taiati cu cutitul. Lasa-i sa se raceasca si pune-i la frigider pana a doua zi.
Taie cartofii in cuburi si amesteca uleiul de masline, otetul balsamic si mustarul intr-un bol mic. Incalzeste 3 linguri de ulei intr-o tigaie, al foc mediu. Adauga jumatate din cantitatea de cartofi si sareaza dupa gust. Soteaza cartofii pana cand incep sa se rumeneasca, amestecand continuu. Adauga 3 linguri de bere si jumatate din cantitatea de ceapa si mai gateste pana cand berea se evapora. Redu flacara la mic si mai prajeste pana cand cartofi sunt maronii la margini, aproximativ 5 minute. Toarna jumatate din cantitatea de vinegreta de otet in tigaie si amesteca bine sa se omogenizez. Ia tigaia de pe foc, sareaza si pipereaza dupa gust.
Repeta procedeul pentru cartofii ramasi, apoi adauga-i pe toti intr-un bol si serveste-i cu rondele de ceapa.
Cartofii bavarezi (in bere) se servesc calduti, cu rondele de ceapa.
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)
Ciorba cu coasta afumataAceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii