Cartofi prajiti bavarezi (in bere)

Cartofii bavarezi in bere vor fi cu atat mai deliciosi, cu cat raman mai mult la rece inainte de a fi prajiti. Cele 2 tipuri de ceapa care se prajesc impreuna cu cartofii adauga un plus de aroma si savoare.

Complexitate
redusa
Cartofi prajiti bavarezi (in bere)

Ingrediente

  • 1 kg cartofi rosii
  • medi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 linguri otet balsamic
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 6 linguri mari de grasime sau ulei de masline
  • sare
  • 6 linguri mari bere neagra
  • 2 cepe mari rosii taiate rondele

Mod de preparare

Fierbe cartofii in coaja in apa cu sare, pentru 15 de minute, pana sunt fragezi cand sunt taiati cu cutitul. Lasa-i sa se raceasca si pune-i la frigider pana a doua zi.

Taie cartofii in cuburi si amesteca uleiul de masline, otetul balsamic si mustarul intr-un bol mic. Incalzeste 3 linguri de ulei intr-o tigaie, al foc mediu. Adauga jumatate din cantitatea de cartofi si sareaza dupa gust. Soteaza cartofii pana cand incep sa se rumeneasca, amestecand continuu. Adauga 3 linguri de bere si jumatate din cantitatea de ceapa si mai gateste pana cand berea se evapora. Redu flacara la mic si mai prajeste pana cand cartofi sunt maronii la margini, aproximativ 5 minute. Toarna jumatate din cantitatea de vinegreta de otet in tigaie si amesteca bine sa se omogenizez. Ia tigaia de pe foc, sareaza si pipereaza dupa gust.

Repeta procedeul pentru cartofii ramasi, apoi adauga-i pe toti intr-un bol si serveste-i cu rondele de ceapa.


Cartofii bavarezi (in bere) se servesc calduti, cu rondele de ceapa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc