Cartofi prajiti la cuptor

Inainte de a ne apuca de treaba pornim cuptorul la treapta 3 la mine, respectiv la 180 grade C si punem o oala cu apa si un praf de sare la fiert. Car

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cartofi prajiti la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi taiati ca pt prajit dar mai grosi ( pentru a nu se rupe la fiert)
  • 2 linguri de ulei ( eu am folosit de masline)
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare
  • condimente

Mod de preparare

Inainte de a ne apuca de treaba pornim cuptorul la treapta 3 la mine, respectiv la 180 grade C si punem o oala cu apa si un praf de sare la fiert.

Cartofii se curata, se taie bastonase mai groase, cel putin de 1 cm grosime si se pun in apa, la fiert ; eu ii pun in apa care fierbe deja si ii tin sub 10 minute.

Cartofii nu trebuie sa fiarba pana se sfarama, sa fie fierti dar al dente si atentie sa nu ii rupeti daca ii amestecati cu spumiera. Ii scoatem intr-o tava mare de aragaz in care am pus hartie de copt, ii stropim cu ulei , ii amestecam usor cu manutele

Adaugam 2-3 linguri de pesmet (cu cat ii imbracam in mai mult pesmet cu atat vor fi mai crocanti) si condimente (eu am pus rozmarin si legume deshidratate picante).

Si le facem vant la cuptor incins, 180-190 grade C pt 40-45 de minute, pana se rumenesc.
Serviti cu sos de iaurt, maioneza si usturoi.

Pofta buna!

Reteta Cartofi prajiti la cuptor a fost propusa de Anomiss pe forum culinar.ro

Alte retete cu cartofi gasiti aici:

Cartofi ardelenesti,

Cartofi la cuptor,

Cartofi rantaliti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Tort de ciocolata
2
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
4
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Parteneri
Salata Floare din cartofi, cu ardei copti si masline
Bucataras.RO

Salata Floare din cartofi, cu ardei copti si masline

Mai ales în post mâncăm multe salate, pentru că sunt gustoase, recomandate și rapid de făcut, iar astăzi...

Salata Floare din cartofi, cu ardei copti si masline
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia