Se spala cartofii, se pun la fiert in coaja dupa care se curata si se taie in doua. Se scoate cu o lingura o parte din interiorul fiecarei jumatati de
Se spala cartofii, se pun la fiert in coaja dupa care se curata si se taie in doua. Se scoate cu o lingura o parte din interiorul fiecarei jumatati de cartofi si partea indepartata se taie bucatele sau se zdrobeste. Bucatile de cartofi se pun intr-o tava mare cu orificiul in sus. Se curata ceapa, se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie cu ulei. Se ia de pe foc si se adauga boiaua, dupa care se toarna 2 linguri de apa si pireul de rosii. Se pune inapoi pe foc si se adauga maslinele maruntite, ardeiul marinat, ardeiul murat. Este foarte important ca toate ingredintele sa fie taiate marunt. Dupa cateva minute se adauga usturoiul strors. De asemenea se adauga cartoful sfaramat, sare daca este necesar si putin zahar. Se umple orificiile cartofilor din tava cu compozitia cu ardei. Se pune la cuptorul preincalzit pentru a se rumeni putin deasupra.
Alte retete legume recomandate
Ciuperci umplute
Ciulama de ciuperci
Salata bulgareasca
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii