Cartofi umpluti cu ficatel de rata

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie in jumatati. Cu ajutorul unei lingurite se scobesc, ceea ce ramÃ

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 cartofi
  • 1 ceapa
  • 8 buc. ficat de rata
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • untura sau ulei pt. prajit

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie in jumatati. Cu ajutorul unei lingurite se scobesc, ceea ce ramane se zdrobeste. Ceapa se taie marunt, se caleste putin in ulei si se adauga ficateii zdrobiti cu un cutit. Se condimenteaza cu piper, maghiran si se lasa sa se prajeasca. Se sareaza doar dupa ce se ia de pe foc. Aceasta compozitie se amesteca cu cartofii zdrobiti (ramasi din scobirea jumatatilor), se adauga oul si se amesteca bine. Cu acest amestec se umplu jumatatile de cartofi.

Într-o tava unsa cu unt sau untura se aseaza cartofii si se pune cate o bucatica de unt pe fiecare. Se pun in cuptorul preincalzit si se coc pana cand se rumenesc
Se servesc calzi, eventual stropiti cu smantana.

Alte retete simple recomandate

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Ardei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori