Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o mancare pe care o puteti pregati si la ceaun, in aer liber.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Gulas unguresc cu carne de porc

Ingrediente

  • Carne de porc ( muschi fara piele ) 500 g
  • 2 ardei grasi galbeni sau rosii
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • o cutie de rosii taiate cubulete in sos de rosii
  • oregano
  • piper
  • usturoi 2 catei
  • vegeta de pui
  • cimbru
  • curry
  • boia dulce un varf de cutit
  • 6 cartofi mai mici
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Muschiul de porc il spalam, il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Ardeiul il curatam de seminte si il facem cubulete.
Decojim morcovul, il taiem in doua pe lungime si il facem feliute.
Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam carnea si o rumenim pe toate partile.
Punem legumele pregatite mai sus si le inabusim cu carnea 3-4 minute.
Acoperim totul cu apa si cand incepe sa fiarba punem sare, piper si boiaua de ardei.
Punem un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Rosiile le facem cubulete mici.
Verificam carnea si cand este patrunsa mai bine de jumatate, adaugam rosiile si mai completam cu apa daca este necesar, deoarece gulasul nu trebuie scazut foarte tare ci sa aiba putina zeama.
Cartofii ii radem de coaja sub jetul de apa si in momentul in care carnea este bine facuta ii adaugam intregi (daca sunt mai mari ii taiati pe jumatate).
Cam in 15 minute sunt fierti, incorporam pasta de tomate, mai dam 3-4 clocote, mai potrivim gustul cu sare, piper daca mai este necesar si tragem cratita de pe foc.
Curatam usturoiul, il taiem feliute si il punem peste gulas iar deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Lasam 10 minute acoperit gulasul apoi poate fi servit. Pofta buna


Gulasul unguresc cu carne de porc se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu mere

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Piure de cartofi cu spanac si leurda

Piure de cartofi cu spanac si leurda

Din categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...

Piure de cartofi cu spanac si leurda
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustar

Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustar

Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...

Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustar
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
2
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
4
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Placinta (melcisori) cu mere
5
Dulciuri

Placinta (melcisori) cu mere

O reteta in ton cu vremea de-afara.

Placinta (melcisori) cu mere
Parteneri
Desert cornulete cu iaurt si untura
Bucataras.RO

Desert cornulete cu iaurt si untura

M-a lovit asa o pofta dupa ce am facut gemul de prune incat am framantat niste cornulete. Aveam untura , drojdie proaspata...

Desert cornulete cu iaurt si untura
Placinta cu branza proaspata de vaci
Gustos.RO

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Flan cu Lapte Condensat Indulcit
ReteteCulinare.RO

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit