Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o mancare pe care o puteti pregati si la ceaun, in aer liber.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Gulas unguresc cu carne de porc

Ingrediente

  • Carne de porc ( muschi fara piele ) 500 g
  • 2 ardei grasi galbeni sau rosii
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • o cutie de rosii taiate cubulete in sos de rosii
  • oregano
  • piper
  • usturoi 2 catei
  • vegeta de pui
  • cimbru
  • curry
  • boia dulce un varf de cutit
  • 6 cartofi mai mici
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Muschiul de porc il spalam, il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Ardeiul il curatam de seminte si il facem cubulete.
Decojim morcovul, il taiem in doua pe lungime si il facem feliute.
Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam carnea si o rumenim pe toate partile.
Punem legumele pregatite mai sus si le inabusim cu carnea 3-4 minute.
Acoperim totul cu apa si cand incepe sa fiarba punem sare, piper si boiaua de ardei.
Punem un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Rosiile le facem cubulete mici.
Verificam carnea si cand este patrunsa mai bine de jumatate, adaugam rosiile si mai completam cu apa daca este necesar, deoarece gulasul nu trebuie scazut foarte tare ci sa aiba putina zeama.
Cartofii ii radem de coaja sub jetul de apa si in momentul in care carnea este bine facuta ii adaugam intregi (daca sunt mai mari ii taiati pe jumatate).
Cam in 15 minute sunt fierti, incorporam pasta de tomate, mai dam 3-4 clocote, mai potrivim gustul cu sare, piper daca mai este necesar si tragem cratita de pe foc.
Curatam usturoiul, il taiem feliute si il punem peste gulas iar deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Lasam 10 minute acoperit gulasul apoi poate fi servit. Pofta buna


Gulasul unguresc cu carne de porc se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata