Acest fel de mancare poarta de fapt numele Khoreshte Ghormeh Sabzi, ceea ce nu inseamna nimic altceva decat mancare de miel cu fasole. 1.Se pune fasol
Acest fel de mancare poarta de fapt numele Khoreshte Ghormeh Sabzi, ceea ce nu inseamna nimic altceva decat mancare de miel cu fasole.
1.Se pune fasolea in apa pentru cateva ore, de prefererintal peste noapte. Apoi se fierbe la foc uite 10 minute, se scurge apa si se clateste si se pune de-o-parte.
2.Se spala si taie verdeturile marunt (patrunjelul, coriandrul, schiduful, mararul si ceapa verde)
3. Se pune putin ulei de masline intr-un vas si se inabusa verdeturile timp de 30min.
4. Se taie ceapa si se prajeste pana devine aurie, apoi se adauga carnea de miel taiate in bucati de 6-7 cm si se rumeneste pe ambele parti.
5. Se adauga ierburile, fasolea , praful de lamaie, lamaile uscate si sparte cu cutitul, se acopera cu apa si se pune la fiert pentru o ora.
6. Se fierbe incet pana cand fasolea este fiarta si se adauga sare.
7. La sfarsit se pune zeama de lamaie dupa gust
Se serveste cald, ornat cu frunze de coriandru si felii subtiri de lamaie. Alte retete cu miel recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii