Mancare iraniana cu miel si ierburi

Acest fel de mancare poarta de fapt numele Khoreshte Ghormeh Sabzi, ceea ce nu inseamna nimic altceva decat mancare de miel cu fasole. 1.Se pune fasol

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g fasole rosie
  • 30g fenugreek (schinduf) verde sau 2 lingurite uscat
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • o legatura coriandru (se poate folosi doar patrunjel)
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura marar
  • 500g pulpa de miel
  • o ceapa medie
  • 2 lingurite de praf de lamaie uscata
  • 4 lamai uscate intregi
  • sare
  • suc de la 2 lamai

Mod de preparare

Acest fel de mancare poarta de fapt numele Khoreshte Ghormeh Sabzi, ceea ce nu inseamna nimic altceva decat mancare de miel cu fasole.

1.Se pune fasolea in apa pentru cateva ore, de prefererintal peste noapte. Apoi se fierbe la foc uite 10 minute, se scurge apa si se clateste si se pune de-o-parte.

2.Se spala si taie verdeturile marunt (patrunjelul, coriandrul, schiduful, mararul si ceapa verde)

3. Se pune putin ulei de masline intr-un vas si se inabusa verdeturile timp de 30min.

4. Se taie ceapa si se prajeste pana devine aurie, apoi se adauga carnea de miel taiate in bucati de 6-7 cm si se rumeneste pe ambele parti.

5. Se adauga ierburile, fasolea , praful de lamaie, lamaile uscate si sparte cu cutitul, se acopera cu apa si se pune la fiert pentru o ora.

6. Se fierbe incet pana cand fasolea este fiarta si se adauga sare.

7. La sfarsit se pune zeama de lamaie dupa gust


Se serveste cald, ornat cu frunze de coriandru si felii subtiri de lamaie. Alte retete cu miel recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide