Acest fel de mancare poarta de fapt numele Khoreshte Ghormeh Sabzi, ceea ce nu inseamna nimic altceva decat mancare de miel cu fasole. 1.Se pune fasol
Acest fel de mancare poarta de fapt numele Khoreshte Ghormeh Sabzi, ceea ce nu inseamna nimic altceva decat mancare de miel cu fasole.
1.Se pune fasolea in apa pentru cateva ore, de prefererintal peste noapte. Apoi se fierbe la foc uite 10 minute, se scurge apa si se clateste si se pune de-o-parte.
2.Se spala si taie verdeturile marunt (patrunjelul, coriandrul, schiduful, mararul si ceapa verde)
3. Se pune putin ulei de masline intr-un vas si se inabusa verdeturile timp de 30min.
4. Se taie ceapa si se prajeste pana devine aurie, apoi se adauga carnea de miel taiate in bucati de 6-7 cm si se rumeneste pe ambele parti.
5. Se adauga ierburile, fasolea , praful de lamaie, lamaile uscate si sparte cu cutitul, se acopera cu apa si se pune la fiert pentru o ora.
6. Se fierbe incet pana cand fasolea este fiarta si se adauga sare.
7. La sfarsit se pune zeama de lamaie dupa gust
Se serveste cald, ornat cu frunze de coriandru si felii subtiri de lamaie. Alte retete cu miel recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii