Mancare scazuta de varza creata

Varza creata se spala, se scurge de apa, se indeparteaza coceanul., iar frunzele se feliaza in felii de grosimea unui deget. Se curata ceapa si ustuoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varza creata
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de chimion
  • 200 g cartofi
  • 4 linguri de ulei
  • 40 g faina
  • ½ lingurita boia de ardei

Mod de preparare

Varza creata se spala, se scurge de apa, se indeparteaza coceanul., iar frunzele se feliaza in felii de grosimea unui deget. Se curata ceapa si ustuoirul, usturoiul si chimionul se inchid in "oul pentru fiert ceaiul”, iar ceapa se taie marunt sau se da pe razatoare. Se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete marunte.

Intr-o cratita mai mare se fierbe 1,5 l apa, se sareaza putin, se adauga varza creata, cartofii si "oul pentru fiert ceaiul” apoi se fierbe , cratita fiind pe jumatate acoperita, la foc moale, pana se inmoaie totul (20-25 minute).

Se prajeste in ulei, faina ramanand deschisa la culoare, se aduga ceapa, care se caleste timp de 2 minute. Se trage de pe foc, se presara boia de ardei, omogenizam cu 1 dl de apa rece, apoi adaugam pe rand cate 1-2 polonice de zeama de fiert, sis a strecuram peste varza amestecand. Fierbem inca 10 minute fara capac, la foc moale.

Indepartam din tocanita "oul pentru fiert ceaiul”, saram dupa gust si condimentam cu piper proaspat macinat. Putem adauga alaturi tocanita de carne, carne fiarta cu usturoi, chiftelute, gratar sau carnat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Coltunasi de post cu gem
3
Dulciuri

Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...

Coltunasi de post cu gem
Ciorba ruseasca
4
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Rulouri cu ciuperci
5
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Parteneri
Clatite cu branza de vaci,afine si green sugar
Bucataras.RO

Clatite cu branza de vaci,afine si green sugar

Clatite cu branza de vaci,afine si green sugar
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!