Varza creata se spala, se scurge de apa, se indeparteaza coceanul., iar frunzele se feliaza in felii de grosimea unui deget. Se curata ceapa si ustuoi
Varza creata se spala, se scurge de apa, se indeparteaza coceanul., iar frunzele se feliaza in felii de grosimea unui deget. Se curata ceapa si ustuoirul, usturoiul si chimionul se inchid in "oul pentru fiert ceaiul”, iar ceapa se taie marunt sau se da pe razatoare. Se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete marunte.
Intr-o cratita mai mare se fierbe 1,5 l apa, se sareaza putin, se adauga varza creata, cartofii si "oul pentru fiert ceaiul” apoi se fierbe , cratita fiind pe jumatate acoperita, la foc moale, pana se inmoaie totul (20-25 minute).
Se prajeste in ulei, faina ramanand deschisa la culoare, se aduga ceapa, care se caleste timp de 2 minute. Se trage de pe foc, se presara boia de ardei, omogenizam cu 1 dl de apa rece, apoi adaugam pe rand cate 1-2 polonice de zeama de fiert, sis a strecuram peste varza amestecand. Fierbem inca 10 minute fara capac, la foc moale.
Indepartam din tocanita "oul pentru fiert ceaiul”, saram dupa gust si condimentam cu piper proaspat macinat. Putem adauga alaturi tocanita de carne, carne fiarta cu usturoi, chiftelute, gratar sau carnat.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...
Chec "Zebra"Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii