Varza creata se spala, se scurge de apa, se indeparteaza coceanul., iar frunzele se feliaza in felii de grosimea unui deget. Se curata ceapa si ustuoi
Varza creata se spala, se scurge de apa, se indeparteaza coceanul., iar frunzele se feliaza in felii de grosimea unui deget. Se curata ceapa si ustuoirul, usturoiul si chimionul se inchid in "oul pentru fiert ceaiul”, iar ceapa se taie marunt sau se da pe razatoare. Se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete marunte.
Intr-o cratita mai mare se fierbe 1,5 l apa, se sareaza putin, se adauga varza creata, cartofii si "oul pentru fiert ceaiul” apoi se fierbe , cratita fiind pe jumatate acoperita, la foc moale, pana se inmoaie totul (20-25 minute).
Se prajeste in ulei, faina ramanand deschisa la culoare, se aduga ceapa, care se caleste timp de 2 minute. Se trage de pe foc, se presara boia de ardei, omogenizam cu 1 dl de apa rece, apoi adaugam pe rand cate 1-2 polonice de zeama de fiert, sis a strecuram peste varza amestecand. Fierbem inca 10 minute fara capac, la foc moale.
Indepartam din tocanita "oul pentru fiert ceaiul”, saram dupa gust si condimentam cu piper proaspat macinat. Putem adauga alaturi tocanita de carne, carne fiarta cu usturoi, chiftelute, gratar sau carnat.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii