Mici deliciosi

Pentru ca micii sa iasa foarte buni cantitatea minima de carne prelucrata trebuie sa fie 7 kg. Toate ingredientele sunt pentru aceasta canitate. 7 k

Timp pregatire
24 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne de vita
  • seu de vita sau oaie
  • condimente
  • oase de vite

Mod de preparare

Pentru ca micii sa iasa foarte buni cantitatea minima de carne prelucrata trebuie sa fie 7 kg. Toate ingredientele sunt pentru aceasta canitate.

7 kg carne de vita de preferat ceafa. Se poate folosi si muschi sau pulpa de vita, dar cel putin jumatate trebuie sa fie ceafa. Se poate pune jumatate ceafa de vita si jumatate, in parti egale pulpa de porc degresata si pulpa de batal. In situatia cand compozitia este slaba se pune seu de oaie sau de vita, circa 50-200 g de fiecare kg de muschi sau pulpa, dar fara a fi prea grasa.

Aceasta carne se trece de doua ori primn masina de tocat cu sita mijlocie.

De obicei se foloseste supa de oase cu maduva de vita circa 3-4 kg puse in 6-7 litri de apa si puse la fiert, la foc potrivit pana scade la jumatate. Pentru ca nu intotdeauna avem timp sa facem supa si fiindca bicarnonatul da un gust aparte eu folosesc 3 l de apa minerala, la recipiente din sticla. Folosesc 1.5 litri in care pun mirodeniile, 75 g piper negru pudra, 100 g cimbru pudra, 25-30 g enibahar pudra, 10 g coriandru pudra, 5 g tarhon proaspat tocat marunt, 10 g chimen pudra, intr-un vas ermetic si il pun sa se incalzeasca la 22-25 grade. Framant carnea, circa o ora, la care adaug din timp in timp cate putin apa cu mirodeniile pana se absoarbe toata apa . O strng bine intr-un vas in asa fel incat sa aibe cat mai putin contactul cu aerul. Eventual pun folie de aluminiu si o presez usor si o dau la rece la frigider la 4-7 grade plus 24 de ore.

Pisez foarte bine usturoiul cu putina sare, 200-300 g, dupa gust si il frec cu putin ulei cat sa lege. Il sting cu 100 ml apa si il las circa o ora dupa care il strecor si pun zeama peste carnea adusa la temperatura camerii (scoasa de la frigider cu 2-3 ore inainte). Framant carnea circa o jumatate de ora (daca ai mixer puternic poti face treaba asta in 10 min). Se potriveste din sare, apoi se adauga cate putin restul de apa minerala (adusa si ea la 22-25 grade C), pana se incorporeaza toata fara ca din carne sa iasa apa. Se fac micii trecandu-se prin palnie mare de carnati d porc, se unge o tava cu ulei si se seaza fara sa se atinga intre ei si se ung cu o pensula imuiata in ulei. Ii dau la rece cel putin 12 ore acoperiti cu folie de aluminiu sau folie de plastic contractabila ca sa nu intre aerul. Inainte de a fi pusi pe gratar se scot micii de la frigider, se aduc la temperatura ambianta, fara a se desprinde folia decat inainte de a fi pusi la gratar bine incins cu jar iute din mangal. Aveti griza sa se intoarca de 3-4 ori, ca sa faca o crusta care sa tina mustul in interior, ceea ce-i da gustul specific. Pentru aceasta in timp ce se frig se ung cu o pensula imuiata in ulei in care s-a pus putina maioneza de usturoi si condiment barbeque pentru mici. ATENTIE! nu pun condiment de mici in compozitie. Daca se aprinde foc cu flacara se va stinge numai cu sifon sau apa minerala, incercand sa nu se atinga micii.


Fripti la gradar cu jar foarte incins.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
2
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Prajitura pufoasa cu branza
3
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Desert cornete cu crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert cornete cu crema de vanilie

Am văzut în preajma Crăciunului aceste rulouri umplute cu cremă de vanilie! Și gândul m-a dus tocmai laaaaaa:...

Desert cornete cu crema de vanilie
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori