Cartofii spalati bine, se fierb in coaja, in apa sarata, se curata fierbinti de coaja si se paseaza prin pasoarul de cartofi intr-un castron. Se presa
Cartofii spalati bine, se fierb in coaja, in apa sarata, se curata fierbinti de coaja si se paseaza prin pasoarul de cartofi intr-un castron. Se presara faina, se adauga ouale si se framanta.
Se presara faina pe masa de lucru, aluatul se mai framanta o data, se intinde in foaie de cca 1 cm grosime. Foaia se taie in fasii de 3 cm latime si fiecare fasie se taie in bucati de grosimea unui deget. Fiecare bucata se rasuceste cu mainile ca un sul neted (numit nudli) si se pune la fiert in apa clocotita si sarata.
Cand ies la suprafata apei, se scot cu lingura de spumuit se pun intr-o tigaie cu unt topit, se amesteca si se presara cu zahar pudra (dupa gust) amestecat cu macul macinat si coaja de lamaie.
Alte retete mancare
recomandate
Ciulama de ciuperci
Fasole verde
Rulada de spanac

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii