Parjolute de cartofi

Legumele sunt crude. Le dai pe razatoare sau le bagi in robot. Se face o pasta mai groasa ca pentru chiftele. Se fac pastile se dau prin faina, apoi p

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Parjolute de cartofi

Ingrediente

  • 5-6 cartofi mai maricei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri de ulei
  • 3-4 linguri de pesmet
  • 2 oua
  • marar
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • praf de usturoi

Mod de preparare

Legumele sunt crude. Le dai pe razatoare sau le bagi in robot. Se face o pasta mai groasa ca pentru chiftele. Se fac pastile se dau prin faina, apoi prin ou si in final prin pesmet, apoi se pun in tava, la cuptor. Pe tava eu am pus hartie de copt. E mai bine sa pui decat sa te risti fara si sa ai surpzia ca le iei jumatate din tava.

Ele sunt destul de moi asa ca te poti ajuta de faina sa le dai forma si sa le asezi in tava. Ele nu se ung cu nimic ca oricum au ulei in ele.

Sa nu faceti ca mine! Eu , dupa ce am inchis focul, le-am lasat in cuptor ca trebuia sa plec. Din cauza asta mi s-au uscat un pic pe margini. Deci tava trebuie scoasa din cuptor, ele asezate in cutie/farfurie/castron, lasate un pic sa se racoareasca si apoi acoperite.

Reteta propusa de Kiva

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori