Parjolute de cartofi

Legumele sunt crude. Le dai pe razatoare sau le bagi in robot. Se face o pasta mai groasa ca pentru chiftele. Se fac pastile se dau prin faina, apoi p

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Parjolute de cartofi

Ingrediente

  • 5-6 cartofi mai maricei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri de ulei
  • 3-4 linguri de pesmet
  • 2 oua
  • marar
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • praf de usturoi

Mod de preparare

Legumele sunt crude. Le dai pe razatoare sau le bagi in robot. Se face o pasta mai groasa ca pentru chiftele. Se fac pastile se dau prin faina, apoi prin ou si in final prin pesmet, apoi se pun in tava, la cuptor. Pe tava eu am pus hartie de copt. E mai bine sa pui decat sa te risti fara si sa ai surpzia ca le iei jumatate din tava.

Ele sunt destul de moi asa ca te poti ajuta de faina sa le dai forma si sa le asezi in tava. Ele nu se ung cu nimic ca oricum au ulei in ele.

Sa nu faceti ca mine! Eu , dupa ce am inchis focul, le-am lasat in cuptor ca trebuia sa plec. Din cauza asta mi s-au uscat un pic pe margini. Deci tava trebuie scoasa din cuptor, ele asezate in cutie/farfurie/castron, lasate un pic sa se racoareasca si apoi acoperite.

Reteta propusa de Kiva

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci