Paste cu gorgonzola

Pastele se fierb in apa clocotita cu un pic de sare atata timp cat scrie pe ambalaj. Cand sunt gata se scot si se trec sub jet de apa rece ca sa nu se

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr. paste (eu prefer pene
  • dar merge orice tip)
  • 50 gr. branza gorgonzola (poate fi inlocuita cu succes de Bergablu sau dorblu care sunt mai accesibile)
  • 200 gr. branza topita cu smantana
  • 150 gr. smantana

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa clocotita cu un pic de sare atata timp cat scrie pe ambalaj. Cand sunt gata se scot si se trec sub jet de apa rece ca sa nu se lipeasca si sa nu se inmoaie. Cu cateva minute inainte de a fi gata pastele, intr-o tigaie se topeste impreuna, la foc mic, branza topita si gorgonzola faramitata. Cand sunt acestea topite se adauga si smantana. Se pun pastele in acest sos si mai se lasa un minut pe focul mic, se amesteca usor.
Se servesc imediat, calde. Neaparat cu vin alb, demisec :) Pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci