Perisoare de cartofi cu carne

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se zdrobesc. Se toaca carnea, se potriveste de sare si piper si se amesteca cu cartofii zdrobiti si cu oul. S

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi
  • 1/2 kg carne de vaca
  • 1 ou
  • sare
  • putin piper
  • faina
  • ulei

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se zdrobesc. Se toaca carnea, se potriveste de sare si piper si se amesteca cu cartofii zdrobiti si cu oul. Se framinta bine. Se ia apoi cite putin din compozitie si se formeaza cu mina perisoare. Se tavaleste fiecare perisoara prin faina si se prajesc uniform in ulei incins.
Se servesc fierbinti, fie simple fie cu un sos de rosii. Pentru dietetici, in loc de a le praji, se fierb perisoarele 20 minute in 1,5 litri supa de zarzavat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori