Cartofii se curata de coaja, se taie bucati mici, se pun la fiert in apa sarata rece. Se foloseste o oala mai mare si se evita ca spuma sa nu dea afar
Cartofii se curata de coaja, se taie bucati mici, se pun la fiert in apa sarata rece. Se foloseste o oala mai mare si se evita ca spuma sa nu dea afara. Apa trebuie sa acopere cartofii. Timpul de fierbere depinde de soiul cartofilor, de aceea se incearca din cand in cand cu varful cutitului sau gustandu-i. Daca sunt moi, se strecoara, se paseaza prin pasoar. Se amesteca cu laptele fierbinte si o bucatica de unt ca sa devina pufosi. Unele persoane folosesc si smantana. Se condimenteaza cu sare sau delicat, piper alb, eventual, nucsoara.
Se serveste cu tocanite si fripturi.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii