Tarta cu varza creata

1.Se amesteca toate ingredientele pentru tarta cu 3 linguri de apa rece , apoi se pune aluatul in folie de aluminiu si se tine 1 ora la frigider. 2.S

Timp pregatire
145 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru tarta: 250g.faina
  • 200g. unt moale
  • sare
  • nucsoara rasa proaspat
  • piper
  • 1 galbenus
  • Pentru umplutura: 200g. varza creata taiata fasii
  • 2 ardei rosii taiati jullien
  • 200g. ceapa rosie taiata rondele
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita de nucsoara
  • 150g. sunca presata taiata fasii
  • 150g. cascaval ras
  • Pentru sos:
  • 3 oua
  • 1/4l. frisca de gatit
  • sare
  • piper
  • faina pentru intins aluatul
  • hartie de copt si fasole boabe pentru coptul tartei

Mod de preparare

1.Se amesteca toate ingredientele pentru tarta cu 3 linguri de apa rece , apoi se pune aluatul in folie de aluminiu si se tine 1 ora la frigider.

2.Se intinde aluatul pe planseta infainata si se captuseste cu el o forma de tarta ,in care s-a pus hartie de copt, iar deasupra aluatului se pun boabele de fasole, pentru ca aluatul sa se coaca uniform.se coace 15 minute in cuptor preincalzit , la 200*C. Se scoate din cuptor, se indeparteaza boabele de fasole si hartia de copt.

3.Intr-o tigaie se incinge uleiul, se pune varza creata si se caleste. Se adauga ardeiul, ceapa, sarea, piperul si nucsoara. Se continua calirea inca 1-2 minute, apoi se ia de pe foc si se pune amestecul peste tarta.

4.Se amesteca ouale cu sarea, piperul si frisca de gatit si se toarna peste tarta. Se pune tarta inca 40 de minute la copt, la 180*C si se lasa sa se rumeneasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide