Tocana de cerb in ceaun

Clatim carnea in apa rece si o scurgem. O taiem in cubulete. Turnam deasupra vinul rosu si lasam sa stea cateva ore. Intre timp taiem slanina cubulet

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg pulpa de cerb sau spata
  • 300 ml vin rosu dulce
  • 15-170 g slanina cu carne
  • 70 g unt sau margarina
  • 2-3 cepe rosii
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura piper negru macinat
  • 1 lingura boia dulce
  • 6 - 7 boabe de ienupar
  • 5 cuisoare
  • 1 lingura cimbru
  • 500 ml supa de carne
  • 400 g ciuperci
  • Ingrediente suplimentare:
  • 150 ml apa fierbinte
  • 3 linguri afine sau coacaze
  • Sare
  • 50 g unt

Mod de preparare

Clatim carnea in apa rece si o scurgem. O taiem in cubulete. Turnam deasupra vinul rosu si lasam sa stea cateva ore.

Intre timp taiem slanina cubulete si o topim in ceaun, adaugam untul sau margarina, cand grasimea se topeste adaugam carnea si marim focul.

Prajim carnea pe ambele parti. Apoi taiem ceapa marunt ai o adaugam la carne. Presaram cu sare, piper si boia. Acoperim ceaunul si fierbme 20 de minute astfel incat carnea sa lase zeama.

Indepartam capacul sa se evapore apa si lasam carnea sa se prajeasca in suc propriu pana devine moale, acoperim ceaunul pe jumatate.

Diluam cu supa de carne sau apa. Adaugam ciupercile feliate cu 15 minute inainte de terminarea fierberii si le fierbem impreuna pana devin moi.

Putem servi cu garnitura de piure de mere, varza rosie calita sau cartofi fierti.

Putem decora cartofii fierti cu putin gem de afine.
Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de piept de pui cu paste

Salata cu ton si porumb dulce

Salata de vinete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Gutui cu carne de pui
1
Mancaruri cu carne

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Aluat dulce pentru placinta
3
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
4
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia