Tocana de cerb in ceaun

Clatim carnea in apa rece si o scurgem. O taiem in cubulete. Turnam deasupra vinul rosu si lasam sa stea cateva ore. Intre timp taiem slanina cubulet

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg pulpa de cerb sau spata
  • 300 ml vin rosu dulce
  • 15-170 g slanina cu carne
  • 70 g unt sau margarina
  • 2-3 cepe rosii
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura piper negru macinat
  • 1 lingura boia dulce
  • 6 - 7 boabe de ienupar
  • 5 cuisoare
  • 1 lingura cimbru
  • 500 ml supa de carne
  • 400 g ciuperci
  • Ingrediente suplimentare:
  • 150 ml apa fierbinte
  • 3 linguri afine sau coacaze
  • Sare
  • 50 g unt

Mod de preparare

Clatim carnea in apa rece si o scurgem. O taiem in cubulete. Turnam deasupra vinul rosu si lasam sa stea cateva ore.

Intre timp taiem slanina cubulete si o topim in ceaun, adaugam untul sau margarina, cand grasimea se topeste adaugam carnea si marim focul.

Prajim carnea pe ambele parti. Apoi taiem ceapa marunt ai o adaugam la carne. Presaram cu sare, piper si boia. Acoperim ceaunul si fierbme 20 de minute astfel incat carnea sa lase zeama.

Indepartam capacul sa se evapore apa si lasam carnea sa se prajeasca in suc propriu pana devine moale, acoperim ceaunul pe jumatate.

Diluam cu supa de carne sau apa. Adaugam ciupercile feliate cu 15 minute inainte de terminarea fierberii si le fierbem impreuna pana devin moi.

Putem servi cu garnitura de piure de mere, varza rosie calita sau cartofi fierti.

Putem decora cartofii fierti cu putin gem de afine.
Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de piept de pui cu paste

Salata cu ton si porumb dulce

Salata de vinete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide