Tuscan garlic chicken

Faina se amesteca cu sarea, piperul si ierburile italene si se drege pieptul de pui intreg sau taiat felii. Se prajeste in 3 linguri ulei de masline

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tuscan garlic chicken

Ingrediente

  • 4 piepti de pui
  • 1 1/2 cups faina
  • ierburi italiene
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita piper negru
  • o cutie spaghete
  • fettuccini sau ce vreti voi
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingua usturoi
  • 1 ardei rosu taiat julienne. 1/2 cup vin alb(se poate si fara)
  • 200 grame spanac taiat sau congelat
  • 2 cups smintina lichida
  • 1 cups parmezan ras

Mod de preparare

Faina se amesteca cu sarea, piperul si ierburile italene si se drege pieptul de pui intreg sau taiat felii.

Se prajeste in 3 linguri ulei de masline pina devine auriu (eu l-am prajit mai bine).

Apoi se pune puiul pe o hirtie de copt si se da la cuptor preincalzit la 180 C pentru 10-15 minute.

Separat incalziti restul de ulei, cele 2 lingurite si adaugati usturoiul si ardeiul rosu si caliti pentru 1 minut, apoi adaugati o lingura de faina, vinul, spanacul si smantina lichida si da-ti intr-un clocot.

Eu spanac nu am avut si am pus ardei verde si galben.

Lasam focul ma incet pina ce sosul devine mai grosut atunci adaugam parmezanul ras si pastele fierte intre timp.

Amestecam bine si servim cu parmezan ras deasupra si puiul de la cuptor.

Reteta propusa de Sarah_NC

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc