Mancarica de ciuperci cu piept de pui

Se curata si se fierb ciupercile in apa cu sare, circa 20 de minute, dupa care se scurg. Intre timp se prajeste in unt sau ulei pieptul de pui taiat c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 2 piepturi de pui
  • 4 rosii sau 1 cutie de rosii in sos
  • 300 g smantana
  • 2 cepe medii
  • patrunjel
  • marar
  • 5 catei de usturoi

Mod de preparare

Se curata si se fierb ciupercile in apa cu sare, circa 20 de minute, dupa care se scurg. Intre timp se prajeste in unt sau ulei pieptul de pui taiat cubulete, adaugand daca este nevoie si o ceasca de apa calda - pentru a nu deveni uscat.La prajit se pot aduga 2 lingurite de condimente de tip Vegeta sau Knorr. Dupa ce pietul este gata, se scurge si el de ulei.

Separat, intr-o cratita mai mare, se prajesc in unt sau ulei cele 2 cepe taiate fin, pana se rumenesc putin. Se adauga ciupercile si carnea, se prjesc impreuna 5 minute, iar apoi se adauga sosul de rosii (rosiile taiate fin sau date prin robot) si se lasa la fiert cam 20 - 25 de minute. Apoi se adauga usturoiul pisat, patrunjelul si mararul tocate, piper si sare dupa gust si smantana. Se mai fierb impreuna 5 minute.
Cu mamaliguta calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc