Tocanita ardeleneasca cu ciuperci si smantana este pur si simplu delicioasa, n-o sa ma satur niciodata de ea. Reteta este exact ca si cea facuta de bunica mea, fara nimic complicat.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Ciupercile se curata de pielita, se rup picioarele si se spala toate rapid sub jet de apa rece. Atat palariile cat si picioarele se taie felii. Daca palariile sunt mari, taiati-le intai in jumatate, apoi le feliati.
Usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt.
Mararul si patrunjelul se curata si se spala.
Intr-o tigaie mai mare sau chiar intr-o cratita, se pune uleiul la incins. Se calesc ceapa si usturoiul pana cand devin usor transparente, amestecand des. Se adauga ciupercile taiate si un praf de piper si se amesteca usor cateva minute, sa se caleasca si acestea putin. Eu pun pe foc mic, ciupercile ies mai bine asa, chiar daca dureaza mai mult gatitul. Cand ciupercile incep sa se inchida la culoare, se adauga apa pana cand aproape se acopera ciupercile. Nu va speriati ca e prea multa apa, ea va scade. Evitati sa puneti sare la inceput, pentru ca ciupercile vor lasa si mai multa apa. Vom potrivi tocanita cu sare la final.
Cand mancarea incepe sa clocoteasca, adaugati mararul tocat.
Intr-o cana puneti 2 linguri cu varf de faina de grau si apoi adaugati apa pana pe la doua treimi din cana. Amestecati bine bine pana se omogenizeaza si adaugati continutul canii in mancare. Amestecati foarte usor pentru a evita sa rupeti ciupercile feliate.
De cand a dat primul clocot pana cand ciupercile s-au facut, eu am mai tinut pe foc cam 35 de minute la foc mic. Timpul poate sa scada, in functie de cat de tare dati flacara.
Se amesteca des, ca sa nu se arda.
Cand ciupercile sunt gata, se adauga smantana si se amesteca usor, apoi se mai clocoteste 2-3 minute. La final potrivim de sare si, daca mai e nevoie, punem si piper. Adaugam patrunjelul tocat si amestecam usor.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Tocanita ardeleneasca cu ciuperci si smantana se serveste calda cu mamaliguta.
Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiSe potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de friscaO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.
Ciorba cu carne de porcRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorPrajitura cu cirese si piscoturi nu este deloc greu de pregatit, este delicioasa si o puteti pregati si sub forma de tort....
Prajitura cu cirese si piscoturiVin cu o propunere mai noua pentru week-end ca este dezlegare la peste, cel putin pentru mine este ceva mai nou. Nu am...
Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar
Comentarii