Paella de marisco (de fructe de mare)

Supa de peste este ideal sa fie facuta in casa din cap si coada de peste (de stinca sau de plaja) fiert cu o ceapa, o foaie de dafin, sare si o rosie.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Paella de marisco (de fructe de mare)

Ingrediente

  • 150 gr calamar
  • 150 gr sepie
  • 8 gambe
  • 4 langostine
  • 12 midii proaspete
  • 2-3 stridii proaspete
  • o lingurita boia dulce sau iute
  • ulei de masline
  • 8 linguri rosii tocate (mixate)
  • sofran
  • 500 gr orez
  • 2-3 catei de usturoi
  • supa de peste (cat este necesar
  • aproximativ dublu decat orezul).

Mod de preparare

Este ideal ca supa de peste sa fie facuta in casa din cap si coada de peste (de stinca sau de plaja) fiert cu o ceapa, o foaie de dafin, sare si o rosie. In loc de peste se poate face si din concentrat de peste fiert cu apa, dar nu va fi la fel de gustos. Sepiile si calamarul se curata si se taie in cubulete. Se pune uleiul la incins in paellera (recipientul ca un fel de tigaie in care se prepara de obicei paella) si se prajesc gambele si langostinele timp de 1 minut dupa care se scot si se pastreaza. Se pun apoi la prajit sepiile si calamarul si cind incep sa se aureasca un pic se adauga rosiile tocate si 2 catei de usturoi taiati foarte fin. Se lasa sa se faca pina incepe sa capete o tonalitate mai inchisa. Se adauga apoi si boiaua de ardei, se amesteca totul si se adauga orezul. Se amesteca bine 1 minut (pina devine orezul transparent) si se toarna supa de peste calda si 1 catel de usturoi maruntit. Se lasa la foc potrivit-iute sa se faca. Dupa 10 minute se adauga si gambele si langostinele pastrate si midiile si stridiile si se mai lasa 5 minute pina se evapora toata supa de peste.


Cand este gata se da la o parte de pe foc si se lasa sa se "odihneasca" orezul in paellera 2 minute si apoi se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Cledne
1
Mancaruri cu cartofi

Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...

Cledne
Inghetata lapte de pasare
2
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
3
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
4
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
5
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii