Peste in crusta crocanta, cu mamaliga la gratar

Se pune apa cu un praf de sare la fiert,si se prepara o mamaliga foarte tare. O luam de pe foc si o amestecam cu cascavalul ras,apoi o intindem intr-u

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Peste in crusta crocanta, cu mamaliga la gratar

Ingrediente

  • 2 fileuri de peste(am folosit cod)
  • 1 ou mare sau 2 mici
  • o ceasca fulgi de porumb
  • 200 g faina de porumb
  • 3 catei de usturoi
  • 2-3 rosii sau rosii bucatele din conserva
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • ulei
  • 50 g cascaval

Mod de preparare

Se pune apa cu un praf de sare la fiert,si se prepara o mamaliga foarte tare.

O luam de pe foc si o amestecam cu cascavalul ras,apoi o intindem intr-un strat de1,5 cm pe o tava unsa cu putin ulei.

O lasam la racit.

Cand s-a racit bine,o taiem in cuburi potrivite si le punem la prajit in tigaia gratar,neunsa cu grasime

Fulgii de porumb se dau prin robotul de bucatarie,sau se piseaza cu un sucitor bine, pana au consistenta pesmetului, iar ouale se bat bine cu un praf de sare.

Usturoiul se curata si se piseaza bine cu un praf de sare,apoi se amesteca cu rosiile taiate cubulete(in cazul meu,de la borcan)si cu piper si busuioc si putin ulei. Rezulta un sos tare bun.

Pestele se verifica sa nu mai aiba oase, chiar daca e file se poate intampla, apoi se trece prin ou, prin pesmet si iar prin ou si pesmet.

Se prajeste pestele in ulei si se serveste cu multa pofta, alaturi de mamaliga la gratar, sosul si o salata plina de vitamine!
Pofta buna!

Reteta Peste in crusta crocanta a fost propusa de Carmen T. pe forum culinar.ro

Alte retete cu peste gasiti aici:

Peste la tava cu praz,

Peste - rapid si bun,

Paste cu peste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Pui surpriza
1
Mancaruri cu carne

Pui surpriza

Se taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...

Pui surpriza
Cledne
2
Mancaruri cu cartofi

Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...

Cledne
Inghetata lapte de pasare
3
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
4
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
5
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii