Peste in crusta crocanta, cu mamaliga la gratar

Se pune apa cu un praf de sare la fiert,si se prepara o mamaliga foarte tare. O luam de pe foc si o amestecam cu cascavalul ras,apoi o intindem intr-u

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Peste in crusta crocanta, cu mamaliga la gratar

Ingrediente

  • 2 fileuri de peste(am folosit cod)
  • 1 ou mare sau 2 mici
  • o ceasca fulgi de porumb
  • 200 g faina de porumb
  • 3 catei de usturoi
  • 2-3 rosii sau rosii bucatele din conserva
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • ulei
  • 50 g cascaval

Mod de preparare

Se pune apa cu un praf de sare la fiert,si se prepara o mamaliga foarte tare.

O luam de pe foc si o amestecam cu cascavalul ras,apoi o intindem intr-un strat de1,5 cm pe o tava unsa cu putin ulei.

O lasam la racit.

Cand s-a racit bine,o taiem in cuburi potrivite si le punem la prajit in tigaia gratar,neunsa cu grasime

Fulgii de porumb se dau prin robotul de bucatarie,sau se piseaza cu un sucitor bine, pana au consistenta pesmetului, iar ouale se bat bine cu un praf de sare.

Usturoiul se curata si se piseaza bine cu un praf de sare,apoi se amesteca cu rosiile taiate cubulete(in cazul meu,de la borcan)si cu piper si busuioc si putin ulei. Rezulta un sos tare bun.

Pestele se verifica sa nu mai aiba oase, chiar daca e file se poate intampla, apoi se trece prin ou, prin pesmet si iar prin ou si pesmet.

Se prajeste pestele in ulei si se serveste cu multa pofta, alaturi de mamaliga la gratar, sosul si o salata plina de vitamine!
Pofta buna!

Reteta Peste in crusta crocanta a fost propusa de Carmen T. pe forum culinar.ro

Alte retete cu peste gasiti aici:

Peste la tava cu praz,

Peste - rapid si bun,

Paste cu peste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Salata de boeuf de post
2
Salate de legume

Salata de boeuf de post

Este o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare

Salata de boeuf de post
Mancarica de galbiori cu smantana
3
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Prajitura cu spuma caramel
4
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Parteneri
Mancare de post- naut in stil oriental
Bucataras.RO

Mancare de post- naut in stil oriental

Am mai scris despre proprietățile năutului în rețetele mele, dar am să vă reamintesc câteva pe care le...

Mancare de post- naut in stil oriental
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj