Andive gratinate

Se prepara andivele natur. Se prepara un sos Mornay. Sosul Mornay este un sos Bechamel in care se incorporeaza la sfirsit schvaitzer ras: unt topit,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 andive
  • 10 felii de sunca de Praga
  • 50 gr schvaitzer (Emmenthal) ras. Pentru sos: 2 linguri de unt
  • 2 linguri de faina
  • 3 cani de lapte
  • 150 gr schvaitzer (Emmenthal) ras
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • pentru andive natur:
  • zeama de la o lamîie
  • patru linguri de ulei
  • o lingura de sare

Mod de preparare

Se prepara andivele natur.

Se prepara un sos Mornay. Sosul Mornay este un sos Bechamel in care se incorporeaza la sfirsit schvaitzer ras: unt topit, faina, lapte adaugat pina la consistenta unei smintini, 150 gr schvaitzer ras.

Se ia fiecare andiva si se inveleste intr-o felie de sunca de praga. Rulourile astfel obtinute se rinduiesc într-un vas de Iena.

Se toarna sosul Mornay deasupra, se presara cu restul de schvaitzer ras si se da la cuptor fierbinte pina se rumeneste bine.

Prepararea andivelor natur se face in doua ape, ca la fasole: e arunca andivele in apa clocotita nesarata si se lasa sa fiarba 10 minute. Se strecoara bine. Se arunca din nou in alta apa clocotita la care s-a adaugat sarea, zeama de lamiie si uleiul. Se acopera si se lasa 30 de minute.

Se strecoara si se scurg bine de tot.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema caramel
1
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Poale-n brau (branzoaice)
3
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
4
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Cheesecake cu ciocolata la Slow Cooker Crock-Pot 4.7L Digital
Bucataras.RO

Cheesecake cu ciocolata la Slow Cooker Crock-Pot 4.7L Digital

Revin cu reteta mea preferata: cheesecake cu ciocolata! Este un adevarat deliciu si ma bucur ca in sfarsit o impart si cu...

Cheesecake cu ciocolata la Slow Cooker Crock-Pot 4.7L Digital
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori