Pentru andivele inabusite cu unt se curata andivele de frunzele galbene si se reteaza din coada. Se spala bine in mai multe ape reci, sa nu ramana nisip printre frunze.
Pentru andivele inabusite cu unt se curata andivele de frunzele galbene si se reteaza din coada. Se spala bine in mai multe ape reci, sa nu ramana nisip printre frunze. Se unge cu o lingura de unt o cratita potrivit de mare, in care sa incapa andivele asezate unele langa altele. Se pun in cratita, se presara sare, se adauga , 3 — 4 linguri de apa, zeama de la o jumatate de lamaie si inca o lingura de unt deasupra. La inceput se pun cateva minute pe foc iute, pana ce da apa in clocot, se acopera perfect si se dau la cuptor. Trebuie sa fiarba inabusit circa o ora, la foc mic, astfel incat in acest timp sa nu se mai adauge apa, dar nici sa nu se arda andivele pe fund. Se asaza pe farfurie.
Andivele inabusite cu unt se servesc foarte fierbinti.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO alta varianta de ciuperci sote pe care am incercat-o este cu morcov si ierburi aromatice. Gustul este la fel de bun fata de...
Ciuperci sote IIPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii