Pentru 6 persoane se aleg cam 3/4 kg. de andive, toate albe. Se curata de frunzele galbene, se taie putin la varf si se reteaza din coada. Se spala in
Pentru 6 persoane se aleg cam 3/4 kg. de andive, toate albe. Se curata de frunzele galbene, se taie putin la varf si se reteaza din coada. Se spala in mai multe ape reci bine, sa nu ramana nisip printre frunze. Se unge cu o lingura de unt o cratita potrivit de mare, in care sa incapa andivele asezate unele langa altele. Se pun in cratita, se presara sare, se adauga 3-4 linguri de apa, zeama de la o jumatate de lamaie si inca o lingura de unt deasupra. Se pune intai vreo cateva minute pe foc iute, pan apa da in clocot, se acopera perfect si se da la cuptor. Trebuie sa fiarba inabusit cam o ora, la foc mic, astfel ca in acest timp sa nu trebuiasca sa mai adaugam apa si nici sa se arda andivele pe fund. Se face un sos alb din jumatate lingura de unt cu 1/2 lingura de faina. Se stinge cu o ceasca de lapte. Se tine putin sa fiarba, dar sa nu se ingroase, sa ramana ca o smantana. Daca trebuie, se mai pune lapte. Cand e gata, se amesteca cu 2-3 linguri de smantana, si cu 2 linguri de parmezan ras si se toarna peste andive, incetul cu incetul. Se presara cu parmezan, amestecat cu pesmet, se stropeste cu unt. Se da la cuptor iute, vreun sfert de ora, pana se rumeneste deasupra. Sosul alb se poate inlocui cu smantana amestecata cu un praf de faina.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii