Ardei umpluti cu orez si ciuperci

Pentru ardei umpluti cu orez si ciuperci ardeii se aleg de marime potrivita si se spala. Se curata de cotor si seminte. Orezul se alege de impuritati si se spala.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ardei gras proaspat - 10 bucati (900 g)
  • orez - 150 g
  • ciuperci conserva - 400 g
  • ceapa - 100 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • ulei - 100 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • marar verde - 1 legatura
  • 2 cuburi MAGGI de ciuperci
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru ardei umpluti cu orez si ciuperci ardeii se aleg de marime potrivita si se spala. Se curata de cotor si seminte. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie. Patrunjelul verde si mararul se spala si se taie marunt. Ciupercile se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Pasta de tomate se dilueaza in 300 ml apa, impreuna cu orezul, sarea si piperul. Se adauga ciupercile si cuburile MAGGI; se fierbe, amestecandu-se continuu, pentru a nu se lipi (2-3 minute). Se da la o parte de pe foc, se raceste putin, se adauga mararul si patrunjelul. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii, care se aseaza in cratita unul langa altul, cu gura in sus. Se prepara sosul din 50 ml ulei, pasta de tomate diluata in apa, sare, piper si se pun la fiert. Se fierb la foc mic; dupa ce au fiert, se introduc la cuptor 5 minute. Se presara deasupra restul de marar si patrunjel.

Ardeii umpluti cu orez si ciuperci se servesc calzi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia