Bredie cu fasole verde

Sterge carnea cu o haina inmuiata in otet, taie-o cubulete si prajeste-o in untura (pe foc mediu) pana se rumeneste putin. Scoate carnea din grasime s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg carne de miel cu o bucata de gat
  • 250-500 g untura extrasa din coada de miel
  • sau unt
  • 10 ml ghimbir macinat
  • 5 ml cuisoare macinate
  • 10 ml piper proaspat macinat
  • 5 boabe de condimente (amestecate)
  • 1 baton scortisoara
  • 6 catei mari de usturoi pisati
  • 10 ml sare
  • 3 cepe mari
  • feliate
  • 4 cartofi mari
  • taiate in opt bucati
  • nucsoara macinata
  • 1-2 chili (ardei)
  • 2-4 foi de dafin
  • 1
  • 5-2 kg fasole verde
  • feliata
  • 15 ml cimbru
  • oregano
  • maghiran uscat
  • sucul si coaja rasa de la 1-2 lamai

Mod de preparare

Sterge carnea cu o haina inmuiata in otet, taie-o cubulete si prajeste-o in untura (pe foc mediu) pana se rumeneste putin. Scoate carnea din grasime si pune-o deoparte. Scoate (strecoara) grasimea ramasa in vas, toarna jumatate de cana de apa – fierbe aromele ramase de la carnea prajita. Adauga maghiran, cuisoare, piper macinat, boabe de condimente, scortisoara, usturoi, sare, precum si carnea prajita in prealabil si inabuse-o sub capac – pe foc mic – timp de 30 de minute. Adauga ceapa, cartofi, nucsoara macinata, chili si frunze de dafin. Daca e nevoie adauga putina apa, amesteca si inabuse mai departe. Dupa 30 de minute adauga o treime de fasole verde, amesteca si daca e nevoie adauga apa. Dupa inca 30 de minute procedeaza la fel cu fasolea verde ramasa si adauga si condimentele uscate, precum si sucul si coaja de lamaie. Cand totul a devenit moale, scoate chili si daca este nevoie condimenteaza cu sare si piper.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Piersicute
1
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Desert fursecuri papuci
Bucataras.RO

Desert fursecuri papuci

M-am inspirat de pe blogul lui edithskitcen reteta romaneasca

Desert fursecuri papuci
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola