Pentru aceasta delicioasa budinca aveti nevoie de conopida, branza dulce, telemea, sare, marar, patrunjel, oua, unt si rosii.
Conopida se fierbe bine, apoi se lasa la racit si se paseaza cu blenderul. Telemeaua se rade, apoi se amesteca cu branza de vaci, cu untul moale, pesmetul alb si piureul de conopida. Se adauga ouale, mararul tocat marunt si se toarna intreaga compozitia intr-o forma speciala, tapetata cu unt si pesmet. Se introduce in cuptorul cald si se lasa la copt.
Se serveste ornata cu patrunjel tocat si felii de rosii.
Alte retete culinare:
Sarmale de post
Placinta cu carne
Ciulama de ciuperci cu mamaliga
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii