Budinca din spanac

Pentru budinca din spanac spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe, se scurge, se limpezeste cu apa rece, se scurge din nou si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • spanac - 1
  • 3 kg
  • unt - 100 g
  • ulei - 50 ml
  • faina - 100 g
  • lapte - 500 ml
  • pesmet - 100 g
  • oua - 2 bucati
  • cascaval - 100 g
  • 1 cub MAGGI de gaina
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru budinca din spanac spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe, se scurge, se limpezeste cu apa rece, se scurge din nou si se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece; se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma. Cascavalul se curata de coaja, se rade. Faina si pesmetul se cern. in 75 g unt se adauga faina dizolvata in 100 ml lapte si se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga cubul MAGGI, cantitatea de lapte ramasa, spanacul inabusit in ulei si se fierb impreuna cca 5 minute. Se pun galbenusurile, sarea, piperul si se da la o parte vasul de pe foc. Compozitia se amesteca usor cu albusurile batute spuma si cascavalul ras. in tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet se toarna compozitia de spanac, se niveleaza suprafata si se introduce la cuptor 20-30 minute.

Budinca din spanac se serveste cald.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc