Budinca din spanac

Pentru budinca din spanac spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe, se scurge, se limpezeste cu apa rece, se scurge din nou si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • spanac - 1
  • 3 kg
  • unt - 100 g
  • ulei - 50 ml
  • faina - 100 g
  • lapte - 500 ml
  • pesmet - 100 g
  • oua - 2 bucati
  • cascaval - 100 g
  • 1 cub MAGGI de gaina
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru budinca din spanac spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe, se scurge, se limpezeste cu apa rece, se scurge din nou si se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece; se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma. Cascavalul se curata de coaja, se rade. Faina si pesmetul se cern. in 75 g unt se adauga faina dizolvata in 100 ml lapte si se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga cubul MAGGI, cantitatea de lapte ramasa, spanacul inabusit in ulei si se fierb impreuna cca 5 minute. Se pun galbenusurile, sarea, piperul si se da la o parte vasul de pe foc. Compozitia se amesteca usor cu albusurile batute spuma si cascavalul ras. in tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet se toarna compozitia de spanac, se niveleaza suprafata si se introduce la cuptor 20-30 minute.

Budinca din spanac se serveste cald.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat
Bucataras.RO

Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat

Andra Mihail ne surprinde din nou cu o rețetă simplă și delicioasă de vinete pane crocante. Perfecte ca gustare sau...

Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa