Cepe coapte

Fierbeti cepele in multa apa timp de 15 minute, pana se fragezesc un pic. Scoateti-le din vas cand au fiert si lasati-le sa se raceasca. Apoi, cu un c

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cepe albe de marimea unei mingi de tenis
  • decojite
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • decojiti si tocati marunt
  • 4 crengute de rozmarin proaspat
  • cu frunzele de la baza culese si tocate
  • 8 linguri de smantana dulce
  • 2 maini de parmezan ras
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 4 felii de pancetta sau bacon afumat

Mod de preparare

Fierbeti cepele in multa apa timp de 15 minute, pana se fragezesc un pic. Scoateti-le din vas cand au fiert si lasati-le sa se raceasca. Apoi, cu un cutit ascutit, taiati cate o bucata de 2,5 cm din fiecare, tocati bucatile marunt si puneti-le deoparte. Daca e necesar, indepartati putin si capatul radacinos al cepelor, astfel incat acestea sa stea drept in tava. Cu ajutorul unei linguri, scoateti o parte dintre foile interioare ale fiecarei cepe (cam cat sa umpleti lingura). Tocati-le marunt si pe acestea si adaugati-le peste restul de ceapa tocata.

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Separat, incingeti o tigaie si adaugati putin ulei de masline, usturoiul, toata ceapa tocata si ceva frunze de rozmarin tocate. Prajiti ingredientele vreo 2 minute pana se inmoaie, apoi micsorati flacara, turnati smantana si luati de pe foc. Amestecai parmezanul in compozitie si asezonati.

Mie imi place sa infasor fiecare ceapa intr-o felie de pancetta si apoi s-o fixez cu crengile de rozmarin (cu capatul fara frunze taiat oblic, pentru a fi ascutit). Rozmarinul si pancetta vor da o aroma deosebita cepei, pe masura ce se coc impreuna. Asezati ceapa intr-o tava si puneti cu lingura, in fiecare dintre ele, sosul de ceapa tocata. Coaceti vreo 25 de minute in cuptorul preincalzit, pana cand cepele devin fragede (depinde de marimea lor).
E interesant sa experimentati aceasta reteta cu diverse branzeturi, asa ca merita s-o incercati.

Alte retete recomandate:

Cartofi la cuptor

Ardei umpluti

Iahnie de fasole

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Legume la Actifry
Bucataras.RO

Legume la Actifry

Nu am mai pus la treaba de mult, friptueza Tefal Actifry;), un alt ajutor in familia mea:D Azi i-a venit randul!

Legume la Actifry
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola