Conopida gratin - Franta

Conopida cu bacon la cuptor este o mancare cu conopida rapida, delicioasa si deloc greu de preparat. Este o reteta culinara perfecta pentru pranz sau cina.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Conopida gratin - Franta

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 250 gr. smantana
  • 200 gr. bacon
  • 150 gr. de cascaval
  • sare
  • piper
  • 2 galbenusuri
  • 1 lg. cu faina

Mod de preparare

Conopida se desface buchetele si se pune la fiert in apa cu sare. Se fierbe 10-15 min.
Intr-un vas mai mare se amesteca galbenusurile cu un praf de sare si piper, cu smantana, bacon-ul prajit cu tot cu grasimea pe care a lasat-o, cascavalul ras pe razatoarea mare si 1 lg. cu faina.
Se adauga buchetelele de conopida scurse de apa, se amesteca presand usor conopida, apoi totul se rastoarna intr-un vas de yena uns cu ulei si se da la cuptorul incins pana se rumeneste usor.




Conopida gratin se poate servi ca garnitura la friptura, peste sau simpla.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori