Conopida cu bacon la cuptor este o mancare cu conopida rapida, delicioasa si deloc greu de preparat. Este o reteta culinara perfecta pentru pranz sau cina.
Conopida se desface buchetele si se pune la fiert in apa cu sare. Se fierbe 10-15 min.
Intr-un vas mai mare se amesteca galbenusurile cu un praf de sare si piper, cu smantana, bacon-ul prajit cu tot cu grasimea pe care a lasat-o, cascavalul ras pe razatoarea mare si 1 lg. cu faina.
Se adauga buchetelele de conopida scurse de apa, se amesteca presand usor conopida, apoi totul se rastoarna intr-un vas de yena uns cu ulei si se da la cuptorul incins pana se rumeneste usor.
Conopida gratin se poate servi ca garnitura la friptura, peste sau simpla.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii