CONOPIDA GRATINATA CU CIUPERCI

Conopida se curata de cotor si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare si se fierbe. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se tr

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Conopida 2.500kg
  • margarina 0.200kg sau unt 0.200kg
  • faina 0.175kg
  • lapte 0.400l
  • oua 0.150kg
  • cascaval 0
  • 100kg
  • ciuperci proaspete 0.500kg sau conserva 0.250kg
  • piper macinat 0.002kg
  • sare 0.020kg

Mod de preparare

Conopida se curata de cotor si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare si se fierbe. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ciupercile proaspete se curata si se spala in mai multe ape si se taie lame. Cand se folosesc ciupercile conserva se scurg de lichid, se spala sub jet de apa rece si se taie lame. In 75g margarina sau unt, se adauga faina dizolvata in lapte, se fierb si se amesteca continuu,pana se ingroasa. Se retrage vasul de pe foc si se adauga oua si sare. Ciupercile se inabusa in 75g margarina sau unt, se adauga sos, conopida, piper si se amesteca. Compozitia obtinuta se asaza in tava unsa cu margarina sau unt,se presara cu cascaval ras si se introduce la cuptor, pentru gratinare.
Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori