Conopida gratinata cu ciuperci si cascaval

Pentru conopida gratinata cu ciuperci si cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare, dupa care se fierbe. Faina se cerne.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Conopida gratinata cu ciuperci si cascaval

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 250 g/125 g
  • conopida - 1
  • 250 kg
  • margarina - 120 g
  • faina - 100 g
  • lapte - 200 ml
  • oua - 2 bucati
  • cascaval - 50 g
  • 2 cuburi MAGGI de ciuperci
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru conopida gratinata cu ciuperci si cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare, dupa care se fierbe. Faina se cerne. Ouale se spala sub jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. (Ciupercile conservate se scurg de lichid, se spala sub jet de apa rece si se taie lame). in 50 g margarina se adauga faina dizolvata in lapte, cuburile MAGGI si se fierbe, amestecandu-se continuu pana se ingroasa. Se retrage vasul de pe foc si se adauga oua si sare. Ciupercile se inabusa in 50 g margarina, se adauga sos, conopida, piper si se amesteca. Compozitia obtinuta se aseaza in tava unsa cu margarina, se presara cascaval ras deasupra si se introduce la cuptor pentru gratinare.


Conopida gratinata cu ciuperci si cascaval se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat
Bucataras.RO

Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat

Andra Mihail ne surprinde din nou cu o rețetă simplă și delicioasă de vinete pane crocante. Perfecte ca gustare sau...

Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa