Pentru conopida cu ciuperci la cuptor se fierbe o conopida frumoasa in apa cu sare. Cand este gata, se desfac buchetele. Intre timp se curata ciupercile.
Pentru conopida cu ciuperci la cuptor se fierbe o conopida frumoasa in apa cu sare. Cand este gata, se desfac buchetele. Intre timp se curata ciupercile, se taie felii subtiri si se inabusa cu putin unt. Separat se face un sos dintr-o lingura de unt si doua linguri de faina, se stinge cu doua cesti de lapte sau de apa in care a fiert conopida. Cand este fiert si potrivit de gros, se amesteca cu un galbenus si, cu cateva picaturi de lamaie. Se potriveste de sare.
Se unge cu unt o forma rezistenta la foc, se asaza cateva buchete de conopida intr-un strat cat mai egal, un rand de ciuperci iar deasupra restul de conopida. Se toarna apoi sosul de faina. Se mai presara putina branza, se adauga cateva bucatele de unt si se da la cuptor pana incepe sa se rumeneasca.
Conopida cu ciuperci la cuptor se serveste in forma.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSimteam ca este timpul sa pregatesc o negresa ca prea trecuse ceva timp de cand nu ne-am mai bucurat de o prajitura mai...
Negresa cu ciocolata, visine si bezeaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii