Crema din dovlecei

Pentru crema din dovlecei dovleceii se curata, se spala, se indeparteaza semintele (daca sunt mari) sivse taie cuburi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • dovlecei proaspeti sau conserva - 400 g
  • supa de oase - 800 ml sau 800 ml apa
  • 2 cuburi MAGGI de vita
  • oua - 1 galbenus
  • paine alba - 100 g
  • margarina - 75 g
  • ceapa - 250 g
  • marar verde - 1 legatura
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru crema din dovlecei dovleceii se curata, se spala, se indeparteaza semintele (daca sunt mari) sivse taie cuburi. Daca se folosesc dovlecei din conserva, se indeparteaza lichidul si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Oul se spala sub jet de apa rece; se separa galbenusul de albus. Painea se taie cuburi; acestea se rumenesc la cuptor stropite cu cca 25 g margarina. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Se prepara supa de oase. Ceapa se inabusa in 25 g margarina, se adauga dovlecei si supa de oase, se fierbe si se paseaza. Galbenusul de ou se amesteca cu lapte, se adauga la crema si se fierb cca 5 minute. Se adauga marar verde si sare.

Crema din dovlecei se serveste fierbinte, cu crutoane de paine si 25 g margarina (1 cubulet).


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori