Crema din legume

Pentru crema din legume ceapa, morcovii, telina, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase* - 1
  • 3 l sau 1
  • 3 l apa
  • 3 cuburi MAGGI de vita
  • lapte - 100 ml
  • oua - 1 galbenus
  • unt/margarina - 50 g
  • morcovi - 100 g
  • cartofi - 300 g
  • varza alba - 100 g
  • conopida - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • telina radacina - 50 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • pastarnac radacina - 50 g

Mod de preparare

Pentru crema din legume ceapa, morcovii, telina, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Varza alba se spala si se taie felii. Conopida se spala si se desface buchetele. Oul se spala sub jet de apa rece; se separa albusul de galbenus. Painea se taie cuburi, se rumeneste la cuptor si se stropeste cu margarina. Se prepara supa de oase si se fierbe impreuna cu morcovii, telina, ceapa, patrunjelul si pastarnacul. Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga cartofii; se paseaza si se mai fierb 5 minute. in crema obtinuta se adauga galbenusul amestecat cu lapte si se continua fierberea cca 5 minute. Deasupra se adauga bucati mici de unt.

Crema din legume se serveste fierbinte, cu crutoane deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc