Dovlecei cu cascaval si orez

Dovleceii se curata de coaja, dupa care se taie in doua, pe lungime. Se curata de seminte, iar miezul se pune deoparte. Dovleceii se calesc in ulei,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 1 cana de orez
  • 4 rosii
  • 100 g cascaval ras
  • 1 catel de usturoi
  • 100 ml ulei
  • 50 g unt
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja, dupa care se taie in doua, pe lungime.

Se curata de seminte, iar miezul se pune deoparte.

Dovleceii se calesc in ulei, la foc mic. intre timp, se fierbe

orezul in apa clocotita cu sare, timp de 20 de minute.

Miezul dovleceilor se caleste in unt, se amesteca apoi cu

orezul, rosiile decojite si tocate marunt si cu usturoiul pisat.

Se potriveste de sare si piper, dupa care se umplu jumatatile de dovlecei cu aceasta compozitie.

Se presara cu cascaval ras si se asaza intr-un vas termorezistent.

Se toarna uleiul in care s-au calit dovleceii si se lasa vasul la cuptor circa 20 de minute.
Se servesc fierbinti, presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.

Pofta buna!

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc