Se curata dovleceii de coaja si de seminte si se taie cubulete. Se caleste ceapa, taiata pestisori, intr-un vas in care s-a topit jumatate din cantit
Se curata dovleceii de coaja si de seminte si se taie
cubulete.
Se caleste ceapa, taiata pestisori, intr-un vas in care s-a topit jumatate din cantitatea de unt.
Se lasa pe foc 4 minute.
Se adauga cubuletele de dovlecei, cubul de zahar, se presara 1/2 cub de concentrat, sfaramat, si se toarna
100 ml apa.
Se acopera si se lasa la fiert, la foc mic, circa 20 de minute.
Intre timp, se dizolva in 500 ml de apa calda concentratul ramas.
Se curata prazul, se pastreaza partea alba, care se taie rondele.
Acestea se rumenesc circa 2 minute in untul ramas.
Se adauga orezul, amestecand continuu.
Se toarna 100 ml de bulion, se potriveste de sare si piper si lasa sa dea in clocot.
Se acopera si se lasa sa fiarba, pe foc mic, circa 8 minute.
Cand lichidul a scazut, se adauga din nou 100 ml de bulion si se lasa la fiert inca 8 minute.
Se toarna bulionul ramas, adaugandu-se si sofranul. Se
flstoarna orezul pe un platou, se asaza deasupra cubuletele de dovleac si ceapa tocata.
Se presara cu cascaval ras si se ierveste imediat.
Pofta buna!
Alte retete cu dovlecei:
mancare de dovlecei,
ciorba dovlecei,
dovlecei cuptor
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaIdeea am preluat-o de pe un site ... arata atit de bine poza si desi comment-urile erau mai mult contra din partea celor cu...
Wafers cakeOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii