Dovlecei cu orez

Se curata dovleceii de coaja si de seminte si se taie cubulete. Se caleste ceapa, taiata pestisori, intr-un vas in care s-a topit jumatate din cantit

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • 1 cana de orez
  • 1 ceapa
  • 1 fir de praz
  • 300 ml bulion
  • 1/4 pachet de unt
  • 1 1/2 cub concentrat de pui
  • 100 g cascaval ras
  • 1 cub de zahar
  • sofran
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja si de seminte si se taie

cubulete.

Se caleste ceapa, taiata pestisori, intr-un vas in care s-a topit jumatate din cantitatea de unt.

Se lasa pe foc 4 minute.

Se adauga cubuletele de dovlecei, cubul de zahar, se presara 1/2 cub de concentrat, sfaramat, si se toarna

100 ml apa.

Se acopera si se lasa la fiert, la foc mic, circa 20 de minute.

Intre timp, se dizolva in 500 ml de apa calda concentratul ramas.

Se curata prazul, se pastreaza partea alba, care se taie rondele.

Acestea se rumenesc circa 2 minute in untul ramas.

Se adauga orezul, amestecand continuu.

Se toarna 100 ml de bulion, se potriveste de sare si piper si lasa sa dea in clocot.

Se acopera si se lasa sa fiarba, pe foc mic, circa 8 minute.

Cand lichidul a scazut, se adauga din nou 100 ml de bulion si se lasa la fiert inca 8 minute.

Se toarna bulionul ramas, adaugandu-se si sofranul. Se

flstoarna orezul pe un platou, se asaza deasupra cubuletele de dovleac si ceapa tocata.
Se presara cu cascaval ras si se ierveste imediat.

Pofta buna!

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Piersicute
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
4
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
5
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Parteneri
Wafers cake
Bucataras.RO

Wafers cake

Ideea am preluat-o de pe un site ... arata atit de bine poza si desi comment-urile erau mai mult contra din partea celor cu...

Wafers cake
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola