Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele cam de 1 cm. grosime, se tavalesc prin faina si se prajesc intr-o tigaie in ulei incins, cam 1 minut pe
Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele cam de 1 cm. grosime, se tavalesc prin faina si se prajesc intr-o tigaie in ulei incins, cam 1 minut pe fiecare parte. Se scot intr-un castron. Rosiile se taie rondele si se sareaza. Ceapa taiata cubulete se caleste in ulei pina devine sticloasa si se amesteca cu 1 lingurita de pasta de tomate. Intr-o cratita potrivita, unsa cu ulei, se aseaza un strat de dovlecei, un strat de ceapa, un strat de rosii s.a.m.d. Stratul de deasupra trebuie sa fie de rosii. Intre straturi se presara sare si piper in functie de gust. Se completeaza cu o cescuta de apa si se introduce la cuptor pentru 30 - 40 minute. Inainte de servire se presara cu patrunjel verde.
Este delicioasa si fierbinte, dar si rece, scoasa de la frigider
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseDupă cum v-am obișnuit, eu gătesc în cantități mari, că doar acasă 3 zmei;) Așa că din legumele coapte în jar am...
Omletă cu legume coapte în jarIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii