Dovlecei gratinati

Dovleceii gratinati este o reteta usoara de vara. Bineinteles puteti gratina orice leguma, mai mult, dovleceii gratinati pot fi serviti atat calzi cat si reci.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei gratinati

Ingrediente

  • 2 dovlecei mari
  • branza de vaci si telemea de oaie (300g)
  • marar sau alta verdeata care va place
  • unt
  • 2 oua
  • putin lapte si iaurt mai gras (lapte cat sa fie iaurtul mai fluid
  • sau puteti folosi smantana cam 300g)
  • putin cascaval sau parmezan pentru ras deasupra

Mod de preparare

Se curata dovlecelul, se da pe razatoarea mare si se stoarce. Branza de vaca faramitata se amesteca cu telemeaua de oaie data prin razatoarea mica si se condimenteaza cu putina vegeta si piper. Se adauga mararul sau alte verdeturi.

Se face un sos mai gros din lapte, iaurt si ouale batute usor. Intr-un vas rezistent la cuptor, uns cu putin unt, se pune un rand de dovlecel, unul de branza si tot asa. Puteti amesteca branza cu sosul alb si sa-l turnati peste fiecare rand de dovlecel. Ultimul rand sa fie de dovlecei.

La sfarsit se toarna sosul apoi se rade putin parmezan sau cascaval. Se coace pana se rumeneste frumos.


Dovleceii gratinati pot fi serviti atat calzi cat si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc