Dovlecei gratinati cu smantana si cascaval

Pentru dovlecei gratinati cu smantana si cascaval dovleceii proaspeti se curata de coaja si seminte, se spala, se taie cuburi si se introduc in apa cu sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • dovlecei proaspeti/conserva - 1
  • 2 kg/800 g
  • faina - 75 g
  • marar verde - 1 legatura
  • oua - 2 bucati
  • cascaval - 100 g
  • smantana - 100 g
  • lapte - 500 ml
  • margarina - 100 g
  • sare dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de gaina

Mod de preparare

Pentru dovlecei gratinati cu smantana si cascaval dovleceii proaspeti se curata de coaja si seminte, se spala, se taie cuburi si se introduc in apa cu sare, dupa care se fierb si se scurg. (Daca se folosesc dovlecei din conserva, se scurg de lichid si se spala sub jet de apa rece). Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne, se dizolva in 100 ml lapte, se inabusa in 75 g margarina, se adauga restul de lapte si jumatatea de cub MAGGI, se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari si se fierbe 5 minute. Se da la o parte vasul de pe foc, se adauga oua, sare, dovlecei, marar verde, smantana si jumatate din cascavalul ras. Se amesteca pentru uniformizare. intr-o tava unsa cu 25 g de margarina, se aseaza compozitia de dovlecei, se niveleaza, se presara cascaval ras si se introduce la cuptor pentru gratinare.

Dovleceii gratinati cu smantana si cascaval se servesc calzi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc