Pentru dovlecei gratinati cu smantana si cascaval dovleceii proaspeti se curata de coaja si seminte, se spala, se taie cuburi si se introduc in apa cu sare.
Pentru dovlecei gratinati cu smantana si cascaval dovleceii proaspeti se curata de coaja si seminte, se spala, se taie cuburi si se introduc in apa cu sare, dupa care se fierb si se scurg. (Daca se folosesc dovlecei din conserva, se scurg de lichid si se spala sub jet de apa rece). Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne, se dizolva in 100 ml lapte, se inabusa in 75 g margarina, se adauga restul de lapte si jumatatea de cub MAGGI, se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari si se fierbe 5 minute. Se da la o parte vasul de pe foc, se adauga oua, sare, dovlecei, marar verde, smantana si jumatate din cascavalul ras. Se amesteca pentru uniformizare. intr-o tava unsa cu 25 g de margarina, se aseaza compozitia de dovlecei, se niveleaza, se presara cascaval ras si se introduce la cuptor pentru gratinare.
Dovleceii gratinati cu smantana si cascaval se servesc calzi.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii