Pentru dovlecei umpluti cu branza si orez se rad dovleceii, se taie in doua sau in trei bucati, dupa marime, si se scobeste miezul. Separat se freaca branza de vaca cu ou.
Pentru dovlecei umpluti cu branza si orez se rad dovleceii, se taie in doua sau in trei bucati, dupa marime, si se scobeste miezul. Separat se freaca branza de vaca cu ou si cu pesmet. Se adauga orezul fiert cu putina apa, o ceapa mica tocata si rumenita cu unt sau untura, sare, piper, verdeata tocata. Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii, se rumenesc pe toate partile, in cratita, cu o lingura de untura. Deasupra se toarna un sos de rosii si se dau la cuptor sa fiarba inabusit, pana sunt dovleceii fragezi.
Dovlecei umpluti se servesc calzi.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii